Μικρή Μαντλίν: Η νταντά της είχε αναγνωρίσει τον Γερμανό παιδόφιλο

Ερευνάται η εμπλοκή του σε εξαφανίσεις κι άλλων παιδιών

Η νταντά της τρίχρονης τότε Μαντλίν Μακάν, φέρεται να είχε αναγνωρίσει τον Κριστιάν Μπρίκνερ, τον νούμερο ένα ύποπτο για την απαγωγή και τη δολοφονία της, μόλις πέντε μέρες μετά από την εξαφάνισή της. 

«Την ημέρα που έδωσα κατάθεση στην αστυνομία, στις 8 Μαΐου 2007, μου έδειξαν κάποιες φωτογραφίες. Αναγνώρισα έναν άντρα που ήταν παιδόφιλος και αργότερα αυτοκτόνησε. Γνωρίζω το όνομα του (σ.σ. του Μπρίκνερ) και το πρόσωπο του από τις φωτογραφίες που μου έδειξαν», δήλωσε η νταντά στην Daily Mail.

Daily Mail: Αυτός είναι ο δολοφόνος της μικρής Μαντλίν

Ο Μπρίκνερ είναι ο 43χρονος Γερμανός παιδόφιλος, ο οποίος κρατείται στις φυλακές και σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε το τρίχρονο κοριτσάκι στο τουριστικό θέρετρο, όπου παραθέριζε με της οικογένειά της στην Πορτογαλία. 

Εκείνη την εποχή ο Μπρίκνερ, φέρεται να τριγυρνούσε στην περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν με ένα βαν. 

Η Σκότλαντ Γιαρντ έχει κάνει μάλιστα έκκληση για πληροφορίες για το φορτηγάκι, αλλά και για το δεύτερο αυτοκίνητο του υπόπτου, μια Τζάγκουαρ. 

Ο Μπρίκνερ φέρεται να μεταβίβασε το όχημα σε κάποιον άλλο μια μέρα μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν. 

Επίσης οι αστυνομικοί ζητούν από οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι σχετικά με τα δύο πορτογαλικά τηλέφωνα, να το καταθέσει στις αρχές.

Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Ταυτοποιήθηκε νέος ύποπτος 13 χρόνια μετά

Εκτιμάται πως ένα από τα τηλέφωνα το χρησιμοποιούσε ο 43χρονος ύποπτος, ο οποίος δέχθηκε μια κλήση διάρκειας 30 λεπτών από το δεύτερο τηλέφωνο, ενώ βρισκόταν στην Πράια ντε Λουζ τη νύχτα της εξαφάνισης της Μαντλίν, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της. 

Επίσης σύμφωνα με τη Daily Mail η πρώην σύντροφος του 43χρονου περιγράφεται από μάρτυρες ως ένα ανήλικο κορίτσι από το Κόσοβο. Οι αστυνομικοί αναζητούν τη γυναίκα αυτή, καθώς εκτιμάται πως έμενε με τον Μπρίκνερ σε ένα σπίτι κοντά στην Πράια ντα Λουζ στην Πορτογαλία, πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν. 

Μικρή Μαντλίν: «Οι γονείς της γνώριζαν τον παιδόφιλο που την απήγαγε»

Ερευνάται η εμπλοκή του 43χρονου και σε άλλες εξαφανίσεις ανηλίκων

Επίσης, οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανή σχέση του 43χρονου Γερμανού με την εξαφάνιση της 5χρονης Γερμανίδας Ίνγκα και ενός 6χρονου Γερμανού, του Ρενέ Χάζεε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Koelner Stadt-Anzeiger» η αστυνομία ερευνά την σχέση του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της Μαντλίν, με την απαγωγή του Ρενέ επίσης σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Πορτογαλίας.

Μικρή Μαντλίν: Ένας παιδόφιλος τουρίστας ύποπτος για την απαγωγή της

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εξάχρονος Ρενέ είχε εξαφανιστεί σε μια παραλία του Αλγκάρβε το 1996, όταν διέφυγε για λίγο της προσοχής της μητέρας του και του συντρόφου της. Η υπόθεση συνέβη έντεκα χρόνια πριν από την εξαφάνιση της -τότε τρίχρονης- Μαντλίν στην πόλη Πράια ντα Λουζ, του Αλγκάρβε.

Σεσημασμένος παιδόφιλος ο 43χρονος

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε από την κρεβατοκάμαρα του ξενοδοχείου, όπου έμενε με τους γονείς της στις 3 Μαΐου 2007, την ώρα που οι γονείς της έτρωγαν με φίλους κοντά στο θέρετρο. 

«Έδιναν σφυρίχτρες βιασμού»-Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις από την νταντά της μικρής Μαντλίν

Το σπίτι, όπου φέρεται να κατοικούσε ο 43χρονος απέχει μόλις 25 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο, όπου βρισκόταν η Μαντλίν.

Δημοσίευμα επίσης αναφέρει ότι μπορεί ο Μπρίκνερ να αποφυλακιστεί υπό όρους μέσα στο Σαββατοκύριακο, κάτι που έχει θορυβήσει τις αρχές. 

Ο 43χρονος είναι σεσημασμένος παιδόφιλος, αλλά δεν ήταν στη λίστα με τους 600 υπόπτους που είχε συντάξει η ειδική ομάδα της βρετανικής αστυνομίας. 

Οι γερμανικές αρχές πιστεύουν ότι εκείνος απήγαγε τη Μαντλίν και τη σκότωσε. 

Από την πλευρά τους οι γονείς της Μαντλίν σε δήλωσή τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη νέα εξέλιξη προσθέτοντας ότι «αυτό που ήθελαν πάντα ήταν να βρουν την Μαντλίν», αλλά όπως λένε όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των ερευνών, πρέπει να το μάθουν για να ηρεμήσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top