Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Ταυτοποιήθηκε νέος ύποπτος 13 χρόνια μετά

Πρόκειται για Γερμανό παιδόφιλο

Εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν / Reuters

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν πριν από 13 χρόνια στην Πορτογαλία, καθώς η βρετανική και η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσαν έναν νέο ύποπτο. 

«Σε σχέση με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μπεθ Μακάν, ηλικίας 3 ετών εκείνη την εποχή, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Μπραουνσβάιγκ διεξάγει έρευνα σχετικά με έναν Γερμανό υπήκοο ηλικίας 43 ετών που θεωρείται ύποπτος για φόνο», λέει η γερμανική αστυνομία της Γερμανίας σε ένα δελτίο τύπου.

Ο ύποπτος είναι παιδόφιλος που έχει ήδη καταδικαστεί πολλές φορές, ιδίως για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Εκτίει αυτή τη στιγμή ποινή φυλάκισης για «μια άλλη υπόθεση», διευκρινίζει η αστυνομία. Οι Γερμανοί ερευνητές είχαν «στενή συνεργασία» με τους Βρετανούς και Πορτογάλους συναδέλφους τους προκειμένου να καταφέρουν βρουν αυτόν τον νέο ύποπτο.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της στις 3 Μαΐου του 2007, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της οικογένειας στην Πορτογαλία, ενώ οι γονείς της έτρωγαν με φίλους στο θέρετρο Πράια ντε Λουζ. Από τότε, η τύχη της μικρής αγνοείται, με τα μέσα ενημέρωσης διεθνώς να καλύπτουν από άκρη σε άκρη την υπόθεση.

Έκκληση για πληροφορίες κάνουν οι Αρχές

Ο ύποπτος άνδρας είχε ζήσει για καιρό στο Αλγκάρβε το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, σε ένα σπίτι που βρίσκεται μεταξύ του Λάγκος και της Πράια ντα Λουζ. Μάλιστα, είχε εργαστεί στην περιοχή, κυρίως στον τομέα της εστίασης.

Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, έβγαζε τα προς το ζην «διαπράττοντας εγκλήματα, ιδίως διαρρήξεις σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραθεριστικές κατοικίες», όπως και διακίνηση ναρκωτικών.

Έκκληση για πληροφορίες κάνει η βρετανική αστυνομία, η οποία προσπαθεί να μάθει περισσότερα για τον ύποπτο, τον οποίο δεν κατονομάζουν ή τις κινήσεις δύο οχημάτων που συνδέονται με αυτόν, την περίοδο κοντά στην εξαφάνισή της μικρής. Και τα δύο οχήματα, ένα βανάκι Volkswagen και μια Jaguar βρίσκονται στην κατοχή της γερμανικής αστυνομίας.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν δύο πορτογαλικά τηλέφωνα, τα οποία φέρεται πως ανήκαν στον ύποπτο. Το ένα από τα τηλέφωνα πιστεύεται ότι το χρησιμοποιούσε ο ύποπτος, ο οποίος δέχθηκε μια κλήση διάρκειας 30 λεπτών από το δεύτερο τηλέφωνο, ενώ βρισκόταν στην Πράια ντε Λουζ, τη νύχτα της εξαφάνισης του παιδιού, λίγο προτού χαθούν τα ίχνη της.

Η βρετανική αστυνομία επισημαίνει ότι παραμένει ανοικτή στο θέμα της εμπλοκής του άνδρα και δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το αν η Μαντλίν είναι ζωντανή ή όχι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top