Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η Βόρεια Μακεδονία μετά τα 120 κρούσματα σε 24 ώρες

Επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα

Ο χάρτης των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως / Reuters

Τη μεγαλύτερη καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού σημείωσε σήμερα η Βόρεια Μακεδονία, αναγκάζοντας τις υγειονομικές Αρχές να κηρύξουν στη χώρα τριήμερη καραντίνα.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 120 νέοι ασθενείς του ιού, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να φτάνει τα 2.611. Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφονται στα Σκόπια, δηλαδή τα 67 κρούσματα.

Κορωνοϊός: Διεθνής τηλεδιάσκεψη για το εμβόλιο - Ανησυχεί ο Ερυθρός Σταυρός

Σημειώνεται πως δύο άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 147 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τη νόσο.

Επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα

Η έξαρση αυτή των κρουσμάτων και θυμάτων προκάλεσε την έντονη ανησυχία των υγειονομικών Αρχών και της κυβέρνησης της χώρας, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η επαναφορά περιοριστικών μέτρων όσον αφορά την κυκλοφορία των πολιτών.

Με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα στις 21:00 μ.μ. μέχρι τη Δευτέρα (8 Ιουνίου) στις 05:00 π.μ. απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορία των πολιτών στα Σκόπια, σε όλους τους δήμους της πρωτεύουσας, και σε άλλες πόλεις, όπως οι Τέτοβο, Κουμάνοβο και Στιπ, όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ δίνει ξανά το πράσινο φως για την υδοξυχλωροκίνη

Σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας η κυκλοφορία των πολιτών απαγορεύεται από σήμερα (4 Ιουνίου) στις 21:00 μ.μ. μέχρι αύριο (5 Ιουνίου) στις 05:00 π.μ., ενώ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 16:00 μ.μ. μέχρι τις 05:00 π.μ. την επομένη.

Η Παρασκευή πριν από τη γιορτή της Πεντηκοστής κηρύχθηκε αργία για όλους τους πολίτες, ενώ στη διάρκεια του ερχόμενου τριημέρου απαγορεύτηκε η επίσκεψη σε νεκροταφεία σε όλη την επικράτεια με εξαίρεση τις τελετές ταφής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top