Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 κρούσματα στο Ιράν για 3η συνεχόμενη ημέρα

«Οι άνθρωποι είναι πλέον εντελώς απρόσεκτοι με την ασθένεια»

Ο χάρτης των κρουσμάτων παγκοσμίως / Reuters

Επιταχύνεται η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στο Ιράν, όπου περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τα σημερινά επίσημα στοιχεία.

Από την Τρίτη το μεσημέρι ως το μεσημέρι της Τετάρτης καταγράφηκαν 3.134 νέες μολύνσεις του Covid-19, ανεβάζοντας σε 160.696 τον συνολικό απολογισμό των κρουσμάτων στο Ιράν, δήλωσε ο Κιανούς Τζαχανπούρ, εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας.

Η χώρα των 97 εκατ. πολιτών που δεν κατέγραψε ούτε ένα θάνατο από κορωνοϊό

Μετά τον θάνατο ακόμη 70 ασθενών σε 24 ώρες, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέρχεται σε 8.012, πρόσθεσε ο ίδιος. Υπενθυμίζεταο ότι τα πρώτα κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν στο Ιράν τον Φεβρουάριο.

Αν και ο επίσημος ημερήσιος απολογισμός των νεκρών παραμένει κάτω από το όριο των 100 εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να αυξάνει από τις 2 Μαΐου.

Την ώρα που ο ημερήσιος αριθμός των νέων μολύνσεων πλησιάζει στις 3.186, που είχαν καταγραφει στις 30 Μαρτίου στο απόγειο της επιδημίας στο Ιράν, ο υπουργός Υγείας, Σαΐντ Ναμακί, εξέφρασε την ανησυχία του χθες Τρίτη «για το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι πλέον εντελώς απρόσεκτοι με την ασθένεια».

«Είτε έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη σε εμάς είτε πιστεύουν ότι ο κορονοϊός έχει φύγει. Και αυτό το τελευταίο δε ισχύει», τόνισε. Κάποιοι αλλοδαποί ειδικοί, αλλά και πολλοί Ιρανοί αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι οι αριθμοί που δίνει η κυβέρνηση είναι υποτιμημένοι.

Κορωνοϊός: Μαζικό εμβολιασμό ετοιμάζει η Ρωσία το φθινόπωρο

Η χώρα άρχισε να χαλαρώνει σταδιακά τον Απρίλιο τους περιορισμούς που είχε υιοθετήσει για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, σε τέτοιο βαθμό που πλέον η ζωή έχει επιστρέψει στην κανονονικότητα στις περισσότερες από τις 31 επαρχίες του Ιράν.

Όμως η επαρχία Χουζεστάν (νοτιοδυτικά) χαρακτηρίστηκε «κόκκινη ζώνη» στις αρχές Μαΐου, ενώ εννέα άλλες παραμένουν σε κατάσταση «υγειονομικού συναγερμού», σύμφωνα με τον Τζαχανπούρ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top