ΗΠΑ: Η άλλη εικόνα των διαδηλώσεων για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Όλοι εναντίον του ρατσισμού

I can’t breathe! Η φωνή του George Floyd να εκλιπαρεί τον αστυνομικό που τον πατά στον λαιμό για να τον αφήσει αφύπνισε μια ολόκληρη κοινωνία που έδειχνε να έχει μείνει από ανάσες. 

Νέο βίντεο για τον Φλόιντ: Οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν μέσα στο περιπολικό

Χάος στη Νέα Υόρκη: Ένας νεκρός από πυρά αστυνομικών

Η δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού που έγινε άλλο ένα θύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ ξεσήκωσε τους Αμερικανούς, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους και δεν έχουν σταματήσει να ζητούν δικαίωση για τον Floyd και τιμωρία για όσους δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή. 

Εν μέσω κορωνοϊού, όταν η πλειοψηφία των Αμερικανών παρακολουθούσαν μουδιασμένοι τις απρόσωπες καταγραφές των χιλιάδων θανάτων, με τον τρόμο να έχει φωλιάσει στο μυαλό τους, ο θάνατος του Floyd ήταν σαν το τσίμπημα της σφήκας που ξύπνησε μια κοινωνία, που βρισκόταν σε… παύση.

Βγήκαν 1.600 στρατιώτες στους δρόμους της Ουάσιγκτον

Οι διαδηλώσεις είναι κάτι παραπάνω από την αγανάκτηση και την οργή των Αμερικανών για τον ρατσισμό και την κατάχρηση εξουσίας που κατά καιρούς δείχνουν οι αστυνομικοί. 

Αστυνομικός σκότωσε Αφροαμερικανό πατώντας τον στον λαιμό

Είναι μια πράξη αντίστασης στη στυγνή καταστολή που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, κατεβάζοντας τον στρατό στην Ουάσιγκτον και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας σε δεκάδες πόλεις. 

Νύχτα κόλαση στις ΗΠΑ: Στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου o Τραμπ

Είναι η κραυγή ενός λαού που δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πλέον ζητά να ακουστεί η φωνή του για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. 

Ενδεικτικό είναι πως τα ποσοστά του Ντόναλντ Τραμπ κατρακυλούν, καθώς η εικόνα του έχει πληγεί τόσο από τους χειρισμούς του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και από τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στους διαδηλωτές, απειλώντας με συλλήψεις, ακόμα και με πυροβολισμούς. 

Οι Αμερικανοί όμως στο πεδίο των διαδηλώσεων δείχνουν πως είναι ενωμένοι. Αστυνομικοί και διαδηλωτές, λευκοί και Αφροαμερικανοί, πλούσιοι και φτωχοί ζητούν να μη νικήσει η σιωπή, το μίσος και ο ρατσισμός, φωνάζοντας ότι και η ζωές των Αφροαμερικανών έχουν αξία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top