Χάος στη Νέα Υόρκη: Ένας νεκρός από πυρά αστυνομικών

Περισσότεροι από 700 οι συλληφθέντες

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του χθες στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από αστυνομικά πυρά, 

Βγήκαν 1.600 στρατιώτες στους δρόμους της Ουάσιγκτον

Σύμφωνα με το ABC, ο άνδρας φέρεται να άνοιξε πυρ κατά τις 21:00 εναντίον δύο προσώπων. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον ένοπλο, ο οποίος και υπέκυψε λίγο αργότερα. 

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο συμβάν, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν το περιστατικό έχει σχέση με την εξέγερση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Νέο βίντεο για τον Φλόιντ: Οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν μέσα στο περιπολικό

Στη Νέα Υόρκη σημειώθηκαν για άλλη μια νύχτα σοβαρά επεισόδια, με την αστυνομία να συλλαμβάνει τουλάχιστον 700 ανθρώπους στο κέντρο του Μανχάταν, ενώ σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα υπήρξαν και τραυματίες.

Την ίδια ώρα στην Ατλάντα ασκήθηκε δίωξη εναντίον έξι αστυνομικών, που χτύπησαν με τέιζερ δύο φοιτητές μέσα στο αυτοκίνητό τους. 

Νύχτα κόλαση στις ΗΠΑ: Στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου o Τραμπ

Οι αστυνομικοί τους έβγαλαν από το αυτοκίνητό τους, ενώ ήταν σε εξέλιξη διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον, Πολ Χάουαρντ, δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει να επιβληθούν ποινές φυλάκισης πολλών ετών στους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στη σύλληψη του Μεσάια Γιανγκ, 22 ετών και της 20χρονης φίλης του, Τανίγια Πίλγκριμ. 

Μινεάπολις: Το συγκινητικό βίντεο του Φλόιντ προς τη νέα «χαμένη» γενιά

Σε βίντεο που προβλήθηκε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων διακρίνονται οι αστυνομικοί να σταματούν το αυτοκίνητο, να δίνουν εντολές και να πυροβολούν με ένα όπλο τέιζερ. Στη συνέχεια βγάζουν την Πίλγκριμ, που ουρλιάζει, από το αυτοκίνητο, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι δύο φοιτητές αντιστάθηκαν ή ότι συνιστούσαν απειλή για τους αστυνομικούς.

Τραμπ για διαδηλωτές: «Όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και πυροβολισμοί»

Η δήμαρχος της Ατλάντα, Κίσα Λανς Μπότομς δήλωσε ότι η ίδια και ο αρχηγός της αστυνομίας αποφάσισαν να απολύσουν δύο από τους αστυνομικούς αφού εξέτασαν το βίντεο που είχε τραβηχθεί από τις κάμερες που φέρουν επάνω τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί κυμαίνονται από διακεκριμένη επίθεση μέχρι πρόκληση ζημιών στο αυτοκίνητο της Πίλγκριμ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top