Έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία - Σχεδόν 3.000 σε μόλις 24 ώρες

«Οι άνθρωποι φαίνεται ότι πιστεύουν πως ο κορωνοϊός τελείωσε»

Ο χάρτης με τις περιπτώσεις κορωνοϊού παγκοσμίως / Reuters

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ιράν καθώς η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τους ασθενείς να φτάνουν σχεδόν τους 3.000 σε μόλις 24 ώρες. 

Κορωνοϊός: Υποφέρουν Λατινική Αμερική και Καραϊβική - 1 εκ. τα κρούσματα

Ειδικότερα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφεται στην Ισλαμική Δημοκρατία εδώ και δύο μήνες. Όπως προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, το Ιράν θα αντιμετωπίσει ένα δεύτερο, χειρότερο κύμα λοιμώξεων αν ο λαός δεν τηρήσει τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης. 

Υπ. Υγείας: «Πιθανή άλλη μια επικίνδυνη κορύφωση της πανδημίας»

Ο Ιρανός υπουργός Υγείας Σαΐντ Ναμάκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση προειδοποίησε πως το τέλος του κορωνοϊού δεν έχει έρθει ακόμα. 

«Οι άνθρωποι φαίνεται ότι πιστεύουν πως ο κορωνοϊός τελείωσε, αλλά απέχει πολύ από αυτό και μπορεί να δούμε ανά πάσα στιγμή μια επικίνδυνη κορύφωση», σημείωσε.

Κορωνοϊός: Η Ελβετία θρηνεί το πρώτο βρέφος που «έφυγε» από τον ιό

Η Ισλαμική Δημοκρατία, μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες στην περιοχή, άρχισε να χαλαρώνει την καραντίνα που είχε επιβάλει τον Απρίλιο έπειτα από μια πτώση στον αριθμό των θανάτων από Covid-19.

Ωστόσο τον Μάιο σημειώθηκε μια αύξηση στο ποσοστό των λοιμώξεων που αναφέρονταν σε σύγκριση με την περίοδο από τα μέσα έως τα τέλη Απριλίου, μια άνοδο που η κυβέρνηση απέδωσε στην αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που υποβάλλονται σε εξετάσεις.

«Το ξέσπασμα δεν έχει τελειώσει και οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να επανέλθει δριμύτερο από πριν», επανέλαβε ο Ιρανός υπουργός στην κρατική τηλεόραση και προσέθεσε: «Αν ο λαός μας δεν σεβαστεί τα πρωτόκολλα για την υγεία, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τη χειρότερη κατάσταση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top