Κορωνοϊός: Υποφέρουν Λατινική Αμερική και Καραϊβική - 1 εκ. τα κρούσματα

Πληθαίνουν οι ασθενείς και στην Ινδία

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής επεκτείνουν το lockdown καθώς τα κρούσματα πληθαίνουν / Reuters

«Σαρώνει» τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική ο κορωνοϊός με τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπερνά την Κυριακή το ένα εκατομμύριο. Τα μισά κρούσματα από αυτά έχουν καταγραφεί μόνο στη Βραζιλία. 

Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 1.016.828 κρούσματα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, εκ των οποίων 514.849 στη Βραζιλία, τη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην περιοχή.

Κορωνοϊός: Για τέταρτη μέρα πάνω από 1.000 οι νεκροί στη Βραζιλία

Με 29.314 θανάτους συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από το υπουργείο Υγείας, η Βραζιλία καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων του κορωνοϊού στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ (103.781 νεκροί), το Ηνωμένο Βασίλειο (38.376) και την Ιταλία (33.340). 

Με 164.476 κρούσματα μόλυνσης, το Περού είναι η χώρα η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής.

Πληθαίνουν τα κρούσματα στην Ινδία

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ινδία ξεπέρασαν τις 190.000, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τη Γαλλία και να γίνει η έβδομη χώρα στον κόσμο από άποψη κρουσμάτων, καθώς η κυβέρνηση χαλαρώνει τους περισσότερους περιορισμούς έπειτα από lockdown δύο μηνών που είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να μείνουν χωρίς δουλειά.

Με ρεκόρ 8.392 νέων κρουσμάτων να έχει καταγραφεί τις προηγούμενες 24 ώρες, η Ινδία βρίσκεται τώρα πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Κορωνοϊός: Αγέλη πιθήκων «έκλεψε» δείγματα αίματος ασθενών στην Ινδία    

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι επικρίσεις για το ότι η ξαφνική απόφαση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι να επιβάλει lockdown σε 1,3 δισεκατ. Ινδούς δεν κατάφερε να σταματήσει την εξάπλωση της ασθένειας ενώ στέρησε τα μέσα επιβίωσης από εκατομμύρια ανθρώπους που εξαρτώνται από το μεροκάματο.

Η μετάδοση στην κοινότητα είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στον πληθυσμό, σύμφωνα με μια ομάδα ανεξάρτητων ειδικών που πρόσθεσε πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί καθώς επανέρχεται η κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονταν στα 200 νέα τρένα που επανέλαβαν τη λειτουργία τους σε όλη τη χώρα, οι περισσότεροι από αυτούς μετανάστες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους που έφευγαν από μητροπόλεις όπως το Δελχί και η Μουμπάι για τα χωριά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top