Κορωνοϊός: Για τέταρτη μέρα πάνω από 1.000 οι νεκροί στη Βραζιλία

Νέο «μαύρο» ρεκόρ θανάτων και στο Μεξικό

Γηροκομείο στη Βραζιλία γίνεται εστία μετάδοσης του κορωνοϊού / Reuters

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε 1.039 νέους θανάτους από κορωνοϊό, με το σύνολο πλέον να φτάνει τους 24.512. Μάλιστα, ενδέχεται τα θύματα να είναι πολύ περισσότερα καθώς ο αριθμός είναι πολύ υποτιμημένος σε σχέση με την πραγματικότητα.

Η Βραζιλία πλέον ξεπερνά σε ημερήσιους θανάτους ακόμη και τις ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα είναι δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα. Παράλληλα, καταγράφηκαν άλλα 16.324 κρούσματα, με το σύνολο να φτάνει τα 391.222.

Απομονώνεται η Βραζιλία - Ξεπέρασε σε ημερήσιους θανάτους ακόμα και τις ΗΠΑ

Οι δύο πολιτείες που υφίστανται τα χειρότερα χτυπήματα είναι το Σαο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία βρίσκονται πολύ κοντά στον κορεσμό. Η πολιτεία Σαο Πάολο θρηνούσε μέχρι το βράδυ χθες 6.423 νεκρούς και 86.000 κρούσματα, ενώ στο Ρίο καταμετρώνται 4.361 θάνατοι και πάνω από 40.000 κρούσματα.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας συνεχίζει να συνιστά τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία ασθενών με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, αψηφώντας την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να αναστείλει «προσωρινά» τις κλινικές δοκιμές με αυτό το φάρμακο για προληπτικούς λόγους.

Θλιβερό ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό στο Μεξικό

Την ίδια ώρα, το Μεξικό κατέγραψε νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού. Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας του Μεξικού γνωστοποίησαν πως σημειώθηκαν 501 νέοι θάνατοι και 3.455 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο απολογισμός των μεξικανικών υγειονομικών αρχών κάνει πλέον λόγο για 8.134 θανάτους επί συνόλου 74.560 κρουσμάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top