Κορωνοϊός: Αγέλη πιθήκων «έκλεψε» δείγματα αίματος ασθενών στην Ινδία    

Φόβοι για διασπορά του ιού

Δείτε στο βίντεο του Reuters την επέλαση... πιθήκων σε χωριό της Ινδίας.

Μια αγέλη πιθήκων στην Ινδία επιτέθηκε σε υπεύθυνο ιατρικού εργαστηρίου και άρπαξε δείγματα αίματος ασθενών που είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις αρχές. 

Το επεισόδιο σημειώθηκε αυτήν την εβδομάδα, όταν ένας τεχνικός εργαστηρίου περπατούσε στην πανεπιστημιούπολη κρατικής ιατρικής σχολής στο Μεερούτ. Όπως είπε, οι πίθηκοι άρπαξαν και κατόπιν διέφυγαν με τα δείγματα αίματος τεσσάρων ασθενών κορωνοϊού που υποβάλλονται σε θεραπεία.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν έχει αποσαφηνισθεί εάν οι πίθηκοι έχουν χύσει τα δείγματα αίματος, αλλά οι άνθρωποι ζουν κοντά στην καταπράσινη πανεπιστημιούπολη φοβούνται για πιθανή, περαιτέρω, εξάπλωση του ιού σε περίπτωση που οι πίθηκοι έχουν μεταφέρει τα δείγματα σε κατοικημένες περιοχές.

Όπως ανέφερε το «θύμα» των πιθήκων, δεν έχει διαπιστωθεί εάν οι πίθηκοι μπορούν να προσβληθούν από τον κορωνοϊό, όταν έλθουν σε επαφή με μολυσμένο αίμα. 

Σημειώνεται ότι οι πίθηκοι ζουν όλο και πιο κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς στην Ινδία και προκαλούν μεγάλες αναταραχές, καθώς επιτίθενται ακόμη και σε ανθρώπους. Οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι η καταστροφή του φυσικού οικοτόπου τους είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα ζώα μετακινούνται προς τις αστικές περιοχές αναζητώντας τροφή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top