Ερντογάν: Η Τουρκία επιστρέφει στην κανονικότητα από 1η Ιουνίου

Ανοιχτές οι καφετέριες - Κλειστά τα νυχτερινά κέντρα

Χαλαρώνει τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό ο Ερντογάν / Reuters

Από την 1η Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τις πόλεις της Τουρκίας ενώ ανοίγουν εστιατόρια και καφετέριες, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι από την 1η Ιουνίου θα είναι σε πλήρη λειτουργκία τα νηπιαγωγεία και τα γηροκομεία. Ωστόσο ανέφερε ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα συνεχιστούν για κάποιο διάστημα ακόμη, ενώ θα συνεχιστεί η απαγόρευση εξόδου για τους ηλικιωμένους πάνω των 65 ετών πλην τις Κυριακές.

Απίστευτο περιστατικό στην Τουρκία: Ακούστηκε το «Bella Ciao» από τα τζαμιά

Οι ηλικιωμένοι άνω των 65, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες μαγαζιών μπορούν να ασκούν το επάγγελμά τους εφόσον τηρούν τους κανόνες υγιεινής φορώντας μάσκες και τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις. Από την 1η Ιουνίου θα αρχίσουν να δουλεύουν κανονικά οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η απαγόρευση εξόδου θα ισχύει για όσους είναι κάτω των 18 ετών και όχι κάτω των 20, ενώ κάποιες ώρες την Τετάρτη και την Παρασκευή θα μπορούν οι ανήλικοι να βγαίνουν έξω.

Τουρκική εφημερίδα: Πότε ανοίγει η Τουρκία τα σύνορά της με την Ελλάδα;

Από την 1η Ιουνίου ανοίγει και ο ιππόδρομος, τα εστιατόρια, οι καφετέριες, οι πισίνες. Ωστόσο δεν ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα και τα ναργιλάδικα. Από την 1η Ιουνίου λειτουργούν επίσης οι παραλίες και τα εθνικά πάρκα. Αίρονται ακόμη οι περιορισμοί στον θαλάσσιο τουρισμό, το ψάρεμα και τις μεταφορές. Από 1η Ιουνίου ανοίγουν και τα μουσεία. 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top