Δανία: Επιτρέπονται οι συναντήσεις ζευγαριών αρκεί να έχουν σχέση 6 μήνες!

Η χώρα ζητά και αποδείξεις για όσους ερωτευμένους πρόκειται να ταξιδέψουν

Oι πρώτες εικόνες από την άρση του lockdown στη Δανία - βίντεο Reuters

Η Δανία χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα στα σύνορά της με άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης και τη Γερμανία, επιτρέποντας από σήμερα σε ζευγάρια που τα χώρισε το lockdown να ξανασυναντηθούν. Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει, με την προϋπόθεση ότι έχουν ερωτική σχέση εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες, με αποδείξεις!

Δανία: Μάθημα στη μέση ενός πάρκου για μαθητές δημοτικού

Η αστυνομία της Δανίας θέλει αποδεικτικά στοιχεία όπως μηνύματα, προσωπικές φωτογραφίες ή προσωπικές πληροφορίες για τους αγαπημένους τους.

Κορωνοϊός: Η Δανία ανοίγει σταδιακά τα σχολεία της - Η πρώτη στην Ευρώπη

«Μπορούν να έχουν μαζί τους μία φωτογραφία ή μία ερωτική επιστολή...Κατανοώ ότι αυτά είναι πολύ προσωπικά πράγματα, αλλά η τελική απόφαση για να δοθεί άδεια εισόδου σε ένα άτομο ανήκει στον αστυνομικό», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Δανίας στο δίκτυο DR.

Η Δανία έκλεισε τα σύνορά τους για όλους τους αλλοδαπούς στις 14 Μαρτίου στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από τότε, ηλικιωμένα ζευγάρια συναντώνται από τις δύο πλευρές των συνόρων της Δανίας με τη Γερμανία πίνοντας μαζί καφέ και σφίγγοντας τα χέρια ανάμεσα στα κάγκελα για να παραμείνουν σε επαφή.

Δανοί βουλευτές εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη δυσαρέσκειά τους για τους νέους κανόνες, λέγοντας ότι αποτελούν παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top