Κορωνοϊός: Η Δανία ανοίγει σταδιακά τα σχολεία της - Η πρώτη στην Ευρώπη

Όλα τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν ως τις 20 Απριλίου

To άνοιγμα των πρώτων σχολείων στη Δανία- βίντεο από Reuters

Μετά από ένα μήνα που βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας εξαιτίας της πανδημίας, άνοιξαν σήμερα δειλά δειλά τα πρώτα σχολεία στη Δανία. 

Αυστρία: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα άρει το lockdown- Πώς το πέτυχε;

Η χώρα είναι η πρώτη στην Ευρώπη που αποφασίζει να ανοίξει βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς και σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία ήταν κλειστά από τις 12 Μαρτίου.

Σημειώνεται βέβαια ότι τα σχολεία άνοιξαν μόνο στις μισές περιοχές της χώρας. Στην Κοπεγχάγη άνοιξε μόνο το 35% αυτών, καθώς τα υπόλοιπα ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες υγιεινής που εξακολουθούν να ισχύουν. Όλα τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν ως τις 20 Απριλίου.

Η Ισλανδία, η Δανία, η Αυστρία, και η Ιταλία με την Ισπανία που φαίνεται να ακολουθούν, είναι οι πρώτες χώρες στην Ευρώπη που ξεκίνησαν τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, η Ισλανδία ανακοίνωσε χθες ότι θα χαλαρώσουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα από 4 Μαΐου, αρχής γενομένης από τα λύκεια και τα πανεπιστήμια.

Μετά την Ισλανδία και η κυβέρνηση της Δανίας θέλησε  να θέσει σε επαναλειτουργία την κοινωνία νωρίτερα από το αναμενόμενο. 
«Ο αριθμός των νοσηλειών δεν έχει αυξηθεί, έχει μειωθεί. Και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας καταγράφει επίσης πτώση» είπε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top