Δανία: Μάθημα στη μέση ενός πάρκου για μαθητές δημοτικού

Διδασκαλία όσο το δυνατόν περισσότερο... σε εξωτερικούς χώρους

Οι κήποι Τίβολι, ο  διάσημος κήπος- λούνα παρκ της  Κοπεγχάγης άνοιξε σήμερα τις πύλες του δωρεάν για τα παιδιά του από το διεθνές νηπιαγωγείο "The Children Village Waterworks" -βίντεο Reuters

Στη Δανία, την πρώτη χώρα στην Ευρώπη, που άνοιξε τα σχολεία της για τους μικρότερους μαθητές από τις 15 Απριλίου, εκτός από την τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων υγιεινής, τα μαθήματα πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν σε εξωτερικούς χώρους. 

Κορωνοϊός: Η Δανία ανοίγει σταδιακά τα σχολεία της - Η πρώτη στην Ευρώπη

Έτσι, λοιπόν,  αψηφώντας το κρύο, μία δασκάλα, η Μαρί Κάας Λάρσεν,. έβαλε σήμερα τους 10 μαθητές της, της Ε’ δημοτικού, να κάνουν μάθημα στη μέση ενός πάρκου στην Κοπεγχάγη. Στο πρόγραμμα ήταν: αρχαίοι θεοί και δανέζικη γλώσσα.

«Είναι πολύ διαφορετικό από τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε συνήθως», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο η 32χρονη δασκάλα. «Δε φοβάμαι ότι τα παιδιά δε θα μάθουν αρκετά. Πιστεύω ότι μαθαίνουν πολλά με αυτού του είδους την εκπαίδευση».

Προτού μπουν στις τάξεις οι μαθητές πλένουν τα χέρια τους

Στο Nørrebro Park Skole, ένα δημόσιο σχολείο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας, 450 μαθητές του δημοτικού, ηλικίας 6-11 ετών, επέστρεψαν στις τάξεις πριν από δύο εβδομάδες, έπειτα από κλείσιμο 5 εβδομάδων.

Στην αρχή της ημέρας, η είσοδος των μαθητών γίνεται με τρόπο που να μην επικρατεί συνωστισμός, ενώ προτού μπουν στις τάξεις, τα παιδιά πλένουν τα χέρια τους. 

«Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι πηγαίνουν αμέσως να πλύνουν τα χέρια τους χωρίς να τους πούμε να το κάνουν» αναφέρει η Κάας Λάρσεν.

Το θέμα της τήρησης των αποστάσεων είναι ίσως το δυσκολότερο για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που πρέπει να προσέχουν να μην τα προσεγγίζουν πολύ, εξηγεί η δασκάλα.

Η Δανία μετρά 9.206 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 443 θανάτους από τον κορωνοϊό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top