Θέλεις λαμπερή και όμορφη επιδερμίδα; Πώς να το πετύχεις

Πώς να κάνεις μόνη σου τον πιο σωστό καθαρισμό προσώπου

Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που συστήνουν πως για να πετύχεις την τέλεια επιδερμίδα οφείλεις καθημερινά να προσφέρεις στο δέρμα σου ένα σούπερ καθαρισμό πριν κοιμηθείς ώστε να απομακρύνεις υπολείμματα μακιγιάζ, ρύπους και την περίσσα λιπαρότητα. Και ναι έχουν δίκιο. Η σωστή καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, περιλαμβάνει έναν καλό καθαρισμό που αποτελεί το α και το ω της κατάστασης του δέρματος. Το μόνο που αρκεί να κάνεις είναι να βρεις το σωστό καθαριστικό για σένα και να τηρείς το τελετουργικό σου ευλαβικά ακόμα και τις μέρες που δεν βλέπεις μπροστά σου από τη νύστα, ή το μόνο που βλέπεις μπροστά σου είναι το κρεβάτι σου. 

Πώς να αποκτήσεις ζουμερά χείλη με φυσικό τρόπο

Το να απομακρύνεις τη βρωμιά και το μακιγιάζ όλης της ημέρας είναι απαραίτητο. Όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, αλλά αφαιρώντας τη συσσώρευση απαγορευμένων ουσιών από την επιφάνειά του, ενώ τα υπόλοιπα προϊόντα μπορούν να διεισδύσουν σωστά στα ανώτερα στρώματα και να ξεκινήσουν τη δουλειά τους. Καθαρό πρόσωπο ίσον και αποτελεσματικότερη περιποίηση για την επιδερμίδα.  

Η Mimi Luzon , ειδικός σε θέματα ευεξίας του δέρματος και αισθητικός της Bella και της Gigi Hadid, αναφέρει φανατικά πως «Ο καθαρισμός είναι ένα αναπόσπαστο βήμα της καθημερινής beauty ρουτίνας, ειδικά αν βάφεσαι καθημερινά. Ο καθαρισμός αφαιρεί το σμήγμα, το μακιγιάζ αλλά και τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο δέρμα, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύεις με φραγμένους πόρους, θαμπή και σπασμένη όψη.”  

Ανάμεσα σε τόσα που κυκλοφορούν στην αγορά βρες το δικό σου καθαριστικό και χάρισε την υγεία και την ευεξία που χρειάζεται το πρόσωπό σου για να λάμπει κάθε μέρα. 

1.Micellar Water

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα αυτή είναι η ιδανική λύση για σένα. Σίγουρα οτιδήποτε και αν πάρεις θα πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο για να το δοκιμάσεις και να δεις αν σου ταιριάζει. Το micellar water αποτελείται από μικροσκοπικά σταγονίδια λαδιού που καθαρίζουν το δέρμα αιωρούμενα στο νερό. Είναι εξαιρετικά απαλό και δεν τραβάει το δέρμα σου μετά την εφαρμογή. Είναι μια τέλεια γρήγορη λύση αν έχεις έλλειψη χρόνου ενώ καθαρίζει βαθιά παρόλο που δεν του φαίνεται. Πέρασέ το με ένα βαμβάκι από το πρόσωπό σου και καθάρισες! 

2. Oil Cleansers

Μπορεί να τα φοβηθείς στο άκουσμα της λέξης ειδικά αν έχεις μια λιπαρή επιδερμίδα. Ωστόσο τα καθαριστικά με βάση το λάδι δεν αφήνουν καθόλου λιπαρότητα. Είναι σκληρά με το επίμονο και έντονο μακιγιάζ αλλά όχι με το δέρμα. Χρησιμοποίησέ το για να αφαιρέσεις την αδιάβροχη μάσκαρα, ενώ αν σε ταλαιπωρούν προβλήματα ακμής καλύτερα να το αποφύγεις.  

3.Cleansing balms

Balms ή γαλάκτωμα καθαρισμού ίσως το πιο παραδοσιακό προϊόν καθαρισμού, ακόμα θυμάμαι τη μαμά μου να το χρησιμοποιεί. Το γαλάκτωμα είναι ιδιαίτερα παχύρρευστο προϊόν όπου η πλούσια υφή του αφαιρεί εξαιρετικά το μακιγιάζ και είναι ιδιαίτερα ιδανικά για το ξηρό δέρμα. Αν αισθάνεσαι μια αίσθηση λιπαρότητας μετά τη χρήση μπορείς πάντα να το ξεπλύνεις αποτελεσματικά με λίγο νερό. Τα balms καθαρισμού που κυκλοφορούν στην αγορά πέρα από καθαρισμό, προσφέρουν και μια ανάσα δροσιάς, ενυδάτωσης και ανακούφισης της επιδερμίδας.

4. Foaming cleansers

Ένα αφρώδες καθαριστικό συστήνεται από τις πολύ νεανικές ηλικίες μέχρι τις πολύ ώριμες. Αν έχεις ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα μην το δοκιμάσεις καθώς μπορεί να σου στεγνώσει το δέρμα. Ωστόσο οι πιο λιπαρές επιδερμίδες με ατέλειες και οι μικτές, βρίσκουν σε αυτό το καθαριστικό την ισορροπία τους. Η απομάκρυνση της λιπαρότητας, η αίσθηση απόλυτης και βαθιάς καθαριότητας και η λάμψη που αφήνει στο δέρμα θα σε εντυπωσιάσει. 

5. Gel καθαρισμού

Τα gel καθαρισμού είναι από τα πιο διαδεδομένα καθαριστικά προσώπου. Λειτουργούν καλά με την ανεκτική λιπαρή επιδερμίδα και ίσως τις πιο νεανικές, είναι ανάλαφρα και αναζωογονητικά και χαρίζουν μια ακαταμάχητη αίσθηση ευεξίας και δροσιάς ειδικά το πρωί. Προσπάθησε να μην το παρακάνεις τόσο στη συχνότητα μέσα στη μέρα ή στα σκληρά συστατικά που θα περιέχει, για να μη πετύχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Συχνά τα καθαριστικά gel περιέχουν δυνατούς καθαριστικούς παράγοντες που μπορεί να ξηράνουν τη δική σου επιδερμίδα. Αν θεωρείς πως το δέρμα σου μετά τη χρήση τραβάει ή είναι αφυδατωμένο, μάλλον δε λειτουργεί καλά στο δέρμα σου. Ξεκίνα αμέσως πλούσια ενυδάτωση για να το ισορροπήσεις. 

Ίνα σε Πέρσα: «Η γούνα είναι σαν την προβιά του τσομπάνη»

Πώς θα πετύχεις τον τέλειο καθαρισμό

Αν θέλεις να χαρίσεις μια πραγματική τελετουργία καθαρισμού στην επιδερμίδα σου, τότε δοκίμασε δύο φάσεις καθαρισμού. Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό λαδιού, balm ή micellar water για τη διάσπαση του μακιγιάζ, το αντηλιακό και το σμήγμα και μετά πέρνα στη δεύτερη φάση με ένα προϊόν με βάση το νερό, που θα εισχωρήσει βαθύτερα στο δέρμα. Έτσι θα αφαιρέσεις  τον ιδρώτα, τα βακτήρια και τα νεκρά  κύτταρα του δέρματος. 

Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι πάντα είναι ποιες είναι οι ανάγκες του δέρματός σου και τι είδους επιδερμίδα έχεις.

Προϊόντα με βάση το σαλικυλικό οξύ είναι εξαιρετικά απολεπιστικά για το λιπαρό δέρμα, ενώ τα πιο παχιά και πλούσια σε υφή καθαριστικά κάνουν ιδανικό match με τα πιο ξηρά δέρματα. Προτίμησε απλά καθαριστικά χωρίς πολλά ενεργά συστατικά ώστε να μην προκαλέσεις αλλεργίες και δυσανεξίες στο πρόσωπό σου που μετά θα σε ταλαιπωρούν καιρό. 

Ο καθαρισμός δεν είναι μόνο βραδινή υπόθεση. Οφείλεις να ξεκινάς την ημέρα σου καθαρίζοντας το πρόσωπό σου από τις εκκρίσεις της νύχτας και να συνεχίζεις την καθημερινή σου πρωινή περιποίηση και το μακιγιάζ. 

Το α και το ω της ομορφιάς σου βρίσκεται στον σωστό καθαρισμό και θα πρέπει να τον εντάξεις άμεσα στην καθημερινή σου φροντίδα.

Συντάκτης: Ισμήνη Γεωργιλάκη 

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top