Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι που «ευνόησε» η πανδημία

Είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται παρά την κρίση

Τζεφ Μπέζος - Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι συνεχίζουν να πλουτίζουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει εξαλείψει δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα δύο κέντρων μελετών. 

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο!

Το διάστημα μεταξύ 18ης Μαρτίου και 19ης Μαΐου, οι 600 Αμερικανοί μεγιστάνες είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 434 δισεκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση ύψους 15% σε διάστημα δύο μηνών, βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε χθες το περιοδικό Forbes.

Τα μέτρα απομόνωσης του πληθυσμού, το κλείσιμο των εστιατορίων και των καταστημάτων είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των διαδικτυακών αγορών και την ανάγκη οι πολίτες να παραμένουν συνδεδεμένοι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 
Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν στο να εκτοξευθεί στο χρηματιστήριο η αξία των μετοχών της Amazon, του Facebook και γενικότερα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. 

Η λίστα με τους μεγιστάνες που αύξησαν τα κέρδη τους εν μέσω πανδημίας

Σύμφωνα με τις εκθέσεις των Americans for Tax Fairness και Institute for Policy Studies Program for Inequality, στις οποίες βασίστηκε το Forbes, το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, η περιουσία των «ισχυρών» του κόσμου αυξήθηκαν ως εξής:

-    Του Τζεφ Μπέζος (Amazon) αυξήθηκε κατά 30% 

-    Του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδιοκτήτη του Facebook, άνω του 46%

Από την 16η Μαρτίου, όπου ξεκίνησε η εφαρμογή των πρώτων μέτρων καραντίνας στις ΗΠΑ, η αξία του τίτλου του Facebook ενισχύθηκε κατά σχεδόν 60%, της Amazon κατά 45%, του Netflix κατά 46% και της Apple κατά 31%.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top