Γαλλία: Νεκρό από φλεγμονή στην καρδιά ένα παιδί μόλις 9 ετών

Αυξάνονται τα νεαρά θύματα της μυστηριώδους νόσου

Άδεια η πρωτεύουσα της Γαλλίας λόγω κορωνοϊού / Reuters

Κατέληξε σήμερα στη Γαλλία ένα παιδί μόλις εννέα ετών από τη φλεγμονώδη νόσο που μοιάζει με τη νόσο Kawasaki και προσβάλλει παιδιά με κορωνοϊό. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο παιδιού με τη μυστηριώδη νόσο στη χώρα.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο γιατρός του παιδιού. Το παιδί πέθανε από «μυοκαρδίτιδα», μια φλεγμονή στην καρδιά, ενώ τα μικροβιολογικά τεστ που διενεργήθηκαν έδειξαν ότι «είχε έρθει σε επαφή» με τον κορωνοϊό, αλλά δεν είχε εμφανίσει συμπτώματά του. 

Νέα Υόρκη: Νεκρό ένα παιδί μόλις 5 ετών από τη φλεγμωνόδη νόσο

Το παιδί, που έμενε στη Μασσαλία, ένιωσε «μεγάλη αδιαθεσία και υπέστη ανακοπή καρδιάς» όσο βρισκόταν στο σπίτι του. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε «επί επτά ημέρες» και πέθανε το Σάββατο, διευκρίνισε ο γιατρός.

Στην εβδομαδιαία ανακοίνωσή της, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η γαλλική υπηρεσία αρμόδια για τη δημόσια υγεία αναφερόταν στον θάνατο «ενός αγοριού 9 ετών, που παρουσίαζε νευροαναπτυξιακή συννοσηρότητα» εξαιτίας μιας φλεγμονώδους νόσου που επηρέασε την καρδιά του και η οποία χωρίς αμφιβολία συνδέεται με τον κορωνοϊό.

Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες πολλές χώρες ανέφεραν περιπτώσεις παιδιών που εμφανίζουν μια φλεγμονώδη πάθηση, με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Kawasaki, και η οποία φαίνεται να συνδέεται με τον Covid-19.

ΗΠΑ: Σε σοβαρή κατάσταση δύο παιδιά από τη φλεγμονώδη νόσο

Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά είναι υψηλός πυρετός, πόνος στην κοιλιακή χώρα και προβλήματα στην πέψη, δερματικά εξανθήματα, επιπεφυκίτιδα, κόκκινη γλώσσα που πρήζεται και έχει όψη φράουλας. Τα συμπτώματα αυτά μοιάζουν με της νόσου Kawasaki, η οποία παρουσιάζεται στα παιδιά και προκαλεί οίδημα στις αρτηρίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top