Νέα Υόρκη: Νεκρό ένα παιδί μόλις 5 ετών από τη φλεγμωνόδη νόσο

Πιθανόν συνδέεται με τον κορωνοϊό

Οι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη με τον ιό / Reuters

Ένα πεντάχρονο παιδί πέθανε στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης από φλεγμονώδη νόσο με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Καβασάκι, που πιθανόν συνδέεται με τον κορωνοϊό, δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Κορωνοϊός: Σχεδόν 267.000 θάνατοι παγκοσμίως - 3,8 εκατομμύρια κρούσματα

Υπάρχουν πλέον 73 περιπτώσεις παιδιών με τέτοια συμπτώματα που έχουν καταγραφεί στην Πολιτεία, όπου η πανδημία υποχωρεί, διευκρίνισε.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αρκετές χώρες ανέφεραν περιπτώσεις παιδιών που παρουσίασαν αυτά τα συμπτώματα τα οποία μοιάζουν με μια σπάνια πάθηση, τη νόσο Καβασάκι. Η σχέση με τον κορωνοϊό έχει διαπιστωθεί επίσημα, αλλά οι επιστήμονες την θεωρούν πιθανή.

Ο Άντριου Κουόμο είπε επίσης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκαν σε όλη τη Νέα Υόρκη έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς η πλέον πληγείσα Πολιτεία από την πανδημία βρήκε πώς να «ελέγξει το θηρίο».

ΗΠΑ: Σε σοβαρή κατάσταση δύο παιδιά από τη φλεγμονώδη νόσο

Ο Κουόμο είπε ότι οι νοσηλείες μειώθηκαν στις 8.196 την Πέμπτη, από 8.665 που ήταν την Τετάρτη. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο νοσηλείας για τον Covid-19 από τις 27 Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top