Η Τουρκία εμπόδισε αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό να φτάσει στην Κύπρο

Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα

Ιατρικός εξοπλισμός από Κίνα στην Αθήνα

Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα της Τουρκίας, καθώς αυτή τη φορά δεν έδωσε άδεια σε αεροσκάφος που μετέφερε ιατρικό εξοπλισμό από την Κίνα, να εισέλθει στον εναέριό της χώρο προκειμένου να φτάσει στην Κύπρο.

Στο στόχαστρο τουρκικού περιοδικού ο Βαρθολομαίος

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιάννης Καρούσος, η Τουρκία δεν έδωσε άδεια στον πιλότο του αεροσκάφους να εισέλθει τον εναέριο της χώρο για να φτάσει στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να προβεί σε εκ νέου υπολογισμό της πορείας του επειδή δεν θα είχε αρκετά καύσιμα για να φτάσει στην Κύπρο. Ο πιλότος τελικά άλλαξε πορεία και κατευθύνεται σε αεροδρόμιο της Μόσχας στη Ρωσία, όπου θα προσγειωθεί για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα.

Τουρκική πρόκληση: Ακταιωρός έσπρωχνε λέμβο με μετανάστες στη Λέσβο

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ενημερωθεί για το περιστατικό προκειμένου να προβεί στα απαραίτητα διαβήματα όπου χρειάζεται. Το αεροσκάφος με τον ιατρικό εξοπλισμό αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 8 απόψε».

Το αεροσκάφος μεταφέρει 36 τόνους ιατρικού εξοπλισμού που συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προστατευτικές στολές, καλύμματα παπουτσιών, χειρουργικές στολές μονής χρήσης και προστατευτικές μάσκες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top