Easyjet - Airbus: O Sir Χατζηιωάννου δίνει τεράστια αμοιβή για πληροφορίες

Ο ιδρυτής της αεροπορικής θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία των διευθυντών

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου

Αμοιβή ύψους 5 εκατ. λιρών Αγγλίας από την προσωπική του περιουσία, είναι διατεθειμένος να προσφέρει o Κύπριος επιχειρηματίας και ιδρυτής της easyJet, Στέλιος Χατζηϊωάννου, σε όποιον του παράσχει πληροφορίες αναφορικά με τη συμφωνία της αεροπορικής εταιρείας easyJet με την Airbus για την προμήθεια 107 αεροσκαφών.

Καταρρέει η Lufthansa λόγω κορωνοϊού: Ζητά κρατική ενίσχυση

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου προτίθεται να προσφέρει αμοιβή έως £5.000.000 σε μετρητά (πέντε εκατ. λίρες Αγγλίας) από την προσωπική του περιουσία, σε όποιον παράσχει χρήσιμες πληροφορίες που θα επιτρέψουν την ακύρωση της παραγγελίας 107 επιπλέον αεροσκαφών της Airbus από την εταιρεία easyJet με συνολικό κόστος £4.500.000.000 (4,5 δισ. λίρες), που η easyJet αδυνατεί να πληρώσει».

Ο Κύπριος επιχειρηματίας δεν έχει εκτελεστικό ρόλο στη διοίκηση της εταιρείας, αλλά η οικογένειά του κατέχει το ένα τρίτο των μετοχών της easyJet.  Ο Χατζηιωάννου, σύμφωνα με το βρετανικό Sky News, υποστηρίζει πως η EasyJet δε θα μπορέσει να επιβιώσει, αν προχωρήσει σε μια τόσο μεγάλη αγορά, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στις αερομεταφορές.

Μάλιστα, ο ίδιος δε διστάζει να αποκαλέσει του διευθυντές της εταιρείας του «απατεώνες». «Η εταιρεία διοικείται από απατεώνες που θέλουν να διατηρήσουν τη σύμβαση με την Airbus, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία ότι αυτή η υποχρέωση πληρωμής θα οδηγήσει την easyJet σε αφερεγγυότητα έως τον Δεκέμβριο του 2020. Δεδομένου ότι τα συντριπτικά στοιχεία είναι ότι η easyJet δεν απαιτεί ούτε περισσότερα ζημιογόνα αεροπλάνα και υποχρεώσεις, εμείς πρέπει να εξακριβώσουμε γιατί οι διευθυντές της easyJet εξακολουθούν να θέλουν να ακολουθήσουν αυτή τη πορεία».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της EasyJet χαρακτηρίζει παράλογες και ανόητες τις αιτιάσεις του Χατζηιωάννου, συμφωνώντας, ωστόσο, για την αναβολή της εκτέλεσης της παραγγελίας για έναν ορισμένο αριθμό των αεροσκαφών της Airbus.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top