Κορωνοϊός: Δε μολύνθηκαν ξανά από τον ιό οι ασθενείς στη Ν. Κορέα

Τι έδειξε η έρευνα των ειδικών λοιμωξιολόγων της χώρας

τεστ κορωνοϊού

Αν και τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ σε πάνω από 260 ασθενείς στη Νότια Κορέα είχαν ανησυχήσει τους επιστήμονες για πιθανή επαναμόλυνση από τον κορωνοϊό, κάτι τέτοιο φαίνεται πως απέρριψε μια πρόσφατη έρευνα. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας ειδικών λοιμωξιολόγων της χώρας έδειξαν πως πρόκειται για «υπολείμματα» του ιού που παρέμεναν στον οργανισμό των ασθενών και μετά την ανάρρωση, και όχι σε κάποια νέα μόλυνση, με αποτέλεσμα τα τεστ να βγαίνουν ξανά θετικά. 

Κορωνοϊός: Χωρίς νέα κρούσματα η Ν. Κορέα για πρώτη φορά μετά από 2 μήνες

Ο επικεφαλής των ερευνών, ανέφερε ότι η αρμόδια επιτροπή δεν βρήκε επαρκή στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν πως τα θετικά τεστ σε ασθενείς που έχουν αναρρώσει οφείλονται σε εκ νέου μόλυνση ή επανενεργοποίηση του ιού. «Τα θετικά τεστ ανίχνευσαν το ριβονουκλεϊκό οξύ του νεκρού ιού», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, σημείωσε ότι στα τεστ (PCR) που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση του κορωνοϊού, γενετικά υλικά του ιού ενισχύονται κατά τη διάρκεια της δοκιμής, είτε προέρχονται από ζωντανό ιό, είτε μόνο από «θραύσματα» νεκρών κυττάρων του ιού, που μπορούν για μήνες να παραμένουν στον οργανισμό ασθενών που έχουν αναρρώσει.

Άνοιγμα σχολείων: Τι ισχύει σε 13 ευρωπαϊκές χώρες

«Tα συγκεκριμένα τεστ δεν μπορούν να διαχωρίσουν αν πρόκειται για ζωντανό ή νεκρό ιό», πρόσθεσε, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε «ψευδώς θετικά αποτελέσματα».

Τα ευρήματα της επιτροπής επιβεβαίωσαν προγενέστερες εκτιμήσεις ειδικών στη χώρα, σύμφωνα με τις οποίες ασθενείς που διαγιγνώσκονται εκ νέου θετικοί εμφανίζουν μικρή ή καθόλου μεταδοτικότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top