Κορωνοϊός: Χωρίς νέα κρούσματα η Ν. Κορέα για πρώτη φορά μετά από 2 μήνες

Μόλις τέσσερα «εισαγόμενα» κρούσματα στην Κίνα

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στον παγκόσμιο χάρτη / Reuters

Δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Νότια Κορέα για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες, ανακοίνωσαν την Πέμπτη τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενών (KCDC).

 

Κορωνοϊός: Πάνω από 217.000 νεκροί και 3,1 εκατ. κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Υπενθυμίζεται ότι η κορύφωση της πανδημίας καταγράφηκε στις 29 Φεβρουαρίου στη χώρα. Τα KCDC εξήγησαν ότι εντοπίστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα του ιού, όμως πρόκειται για ταξιδιώτες που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη Νότια Κορέα αυξήθηκε έτσι σε 10.765. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας μόλις θάνατος και ο συνολικός αριθμός θυμάτων από την πανδημία έφτασε τους 247.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα την Τετάρτη έλαβε αναφορές για τέσσερα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, αριθμό σημαντικά μειωμένο από τα 22 που καταγράφονταν μία ημέρα νωρίτερα, στην ηπειρωτική Κίνα.

Μόλις τέσσερα νέα κρούσματα στην Κίνα - Όλοι τους ταξιδιώτες

Τέεσερα νέα κρούσματα της πανδημίας καέγραψε η Κίνα, η οποία τα ονομάζει «εισαγόμενα» καθώς πρόκειται για ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Γερμανική εφημερίδα: «Κράτος - πρότυπο» η Ελλάδα ενάντια στον κορωνοϊό

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας κατέγραψε την Τετάρτη 33 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, από 26 την προηγουμένη. Τρία ύποπτα κρούσματα καταγράφηκαν στη Σαγκάη, όλα «εισαγόμενα».

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στην Κίνα έφθασε τους 82.862. Δεν έχει αναφερθεί κανένας νέος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να παραμένει στα 4.633.

Συνολικά, 77.610 ασθενείς έχουν ιαθεί και αποθεραπευθεί μετά τη μόλυνσή τους από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top