Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Τουρκία: Πάνω από 3.000 οι νεκροί

Το Star καταγράφει τη ζωή των Ρωμιών στην κοινότητα Νιχωρίου

Ο κορωνοϊός καλπάζει στην Τουρκία. Το Star και η ανταποκρίτρια στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου καταγράφουν στιγμές από την καθημερινότητα των Ρωμιών στην κοινότητα Νιχωρίου, όπου ενωμένοι, σαν μία γροθιά, προσπαθούν να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία.

 Κορωνοϊός: Η Τουρκία στέλνει ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες στις ΗΠΑ

Οι Ρωμιοί περιμένουν πώς και πώς πότε θα τελειώσουν τα μέτρα για να βγάλουν τα παιδιά τους έξω. Η επιδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τη ζωή τους.

Η κοινότητα Νιχωρίου σπεύδει να στηρίξει τους ηλικιωμένους και αποφάσισε να τους βοηθήσει κάνοντας τα ψώνια τους και να τους φέρει σε επαφή με τους γιατρούς. Σε καραντίνα βρίσκεται και η ιστορική συνοικία Τάταυλα. 

Τουρκία: 400 συλλήψεις για προκλητικές αναρτήσεις στα μέσα δικτύωσης

Θετικοί στον ιό γιατροί και νοσηλευτές

Οι  μονάδες εντατικής θεραπείας στην Κωνσταντινούπολη έχουν γεμίσει. Η Ντοντού είναι μία από τις δεκάδες νοσοκόμες που δε γλίτωσαν από τα νύχια του κορωνοϊού. 

«Μολύνθηκα ενώ φρόντιζα ασθενείς. Πέρασα δύσκολες στιγμές. Έχω λάβει θεραπεία για περίπου 30 ημέρες, ήταν πολύ δύσκολο. Είχα πυρετό, βήχα, δύσπνοια», αναφέρει η νοσηλεύτρια. 

Ερντογάν: «Ας σφίξουμε τα δόντια λίγο ακόμη»

«Γνωρίζουμε πως αν αυτή την περίοδο αν δεν γίνουν θυσίες και δεν τερματιστεί η επιδημία ταυτόχρονα με τις άλλες χώρες θα έχουμε πού μεγάλες απώλειες. Γι’ αυτό και κάναμε υπομονή όλοι μαζί και πρώτα ο Αλλάχ πλησιάζουμε στο τέλος. Ας σφίξουμε τα δόντια για ένα διάστημα ακόμη και θα έρθουν ωραίες μέρες», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ίδια ώρα η λίστα των νεκρών στην Τουρκία μεγαλώνει, καθώς 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 114.000 είναι τα κρούσματα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top