Κορωνοϊός: Η Τουρκία στέλνει ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες στις ΗΠΑ

Για «γενναιόδωρη δωρεά» έκαναν λόγο οι Πολιτείες

ιατρικός εξοπλισμός Τουρκία για ΗΠΑ

Ιατρικές προμήθειες και προστατευτικό εξοπλισμό κατά του κορωνοϊού έστειλε η Τουρκία με στρατιωτικό αεροσκάφος στις ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερο αρισμό νεκρών από την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Πολιτείες χαιρέτισαν ως «γενναιόδωρη δωρεά» τις 500.000 χειρουργικές μάσκες, 4.000 στολές, απολυμαντικά, ειδικά γυαλιά και προστατευτικές ασπίδες προσώπου.

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι ανακοινώνοντας ότι η Τουρκία θα παραδώσει ιατρικές προμήθειες στις ΗΠΑ έπειτα από αίτημα του συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ για να στηρίξουμε τη μάχη της Αμερικής κατά το κορωνοϊού», ανέφερε το τουρκικό Διευθυντήριο Επικοινωνιών.

Η Τουρκία έστειλε εξοπλισμό και ιατρικές προμήθειες στις ΗΠΑ / AP Images 

Η βοήθεια αυτή φτάνει σε μια κρίσιμη περίοδο στις διμερείς σχέσεις, οι οποίες έχουν πληγεί από διαφωνίες για τις κυρώσεις επί του Ιράν, την πολιτική στη Συρία και την απόκτηση από την Τουρκία ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων.

«Όπως υποδηλώνει αυτή η δωρεά, οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκία είναι ισχυρές και η Άγκυρα είναι μια από τις σημαντικότερες συμμάχους μας», δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία Ντέιβιντ Σάτερφιλντ.

Η Άγκυρα έχει ήδη αποστείλει ιατρικές προμήθειες σε 55 χώρες περιλαμβανομένων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Βρετανίας, του Ιράν, της Κίνας και άλλων στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Αφρική. Τον περασμένο μήνα έστειλε 500.000 τεστ για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ.

Η Τουρκία έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού παγκοσμίως, αλλά οι Αρχές ανακοίνωσαν τάσεις μείωσης στα νέα κρούσματα και στους νεκρούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top