ΗΠΑ: Ασθενής ανάρρωσε μετά από 32 ημέρες σε ΜΕΘ - Το «θαύμα του κορωνοϊού»

Δεν τον έπιανε καμία αγωγή

Ελπίδα μέσα στην πανδημία δίνει ένας Αμερικανός δικηγόρος, που θεωρείται το «θαύμα του κορωνοϊού». Ο Τζιμ Μπέλο επέστρεψε στη ζωή, αφού παρέμεινε διασωληνωμένος για 32 ημέρες.Τα επίπεδα οξυγόνου ήταν σχεδόν μηδενικά. Και όμως, η επιμονή των γιατρών τον γύρισε από την κόλαση του φονικού ιού.

ΗΠΑ: Σε σοβαρή κατάσταση δύο παιδιά από τη φλεγμονώδη νόσο

Ο 49χρονος Τζιμ Μπέλο πατέρας και σύζυγος, αθλητής και δικηγόρος στη Μασαχουσέτη έδινε τη μάχη της ζωής του για εβδομάδες. Όπως λέει η σύζυγός του Κιμ, η οικογένειά του πια ήταν δύσπιστη.

Εισήχθη στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στις 13 Μαρτίου και μετά στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Όσο περνούσαν οι μέρες, εκείνος χειροτέρευε. Ο κορωνοϊός είχε καταλάβει εντελώς τους πνεύμονές του. 

Στο επίκεντρο της πανδημίας οι ΗΠΑ: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο κρούσματα

Ο Τζιμ δεν μπορούσε πια να αναπνεύσει. Ό,τι αγωγή του έκαναν δεν είχε αποτέλεσμα. Τότε οι γιατροί  χρησιμοποίησαν μία άλλη μέθοδο που ονομάζεται «εξωσωματική οξυγόνωση μεμβράνης». Μια τεχνική που αναρροφά το αίμα από τον ασθενή, το διατρέχει μέσω ενός οξυγονωτή και το στέλνει πίσω στο σώμα.

Κορωνοϊός: Ασθενής αποχαιρέτησε γυναίκα και παιδιά με σημείωμα στο κινητό

Όσο οι γιατροί έβλεπαν να γίνεται χειρότερα κάλεσαν τη σύζυγό του Κιμ, πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να τη φέρουν με ασφάλεια στο πλευρό του. Φορώντας προστατευτική στολή έμεινε εκεί μαζί του για ώρες και 32 μέρες σε αναπνευστήρα. Σύντομα, μετά την επίσκεψή της, ο Τζιμ άρχισε να βελτιώνεται. Και τότε εκείνο το πρωί ο Τζιμ βγήκε από την εντατική. 

Σήμερα τον αποκαλούν το θαύμα του κορωνοϊού, γιατί πραγματικά είναι. Τώρα η οικογένεια κάνει έρανο για τους γιατρούς που τον βοήθησαν και αυτό είναι το σημείωμα που έγραψε ο Τζιμ για το νοσοκομείο: «Για τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και το νοσηλευτικό προσωπικό που πάλεψαν για να με κρατήσουν μαζί με την οικογένειά μου. Είστε οι ήρωές μου», αναφέρει.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top