Στο επίκεντρο της πανδημίας οι ΗΠΑ: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο κρούσματα

Ακολουθούν Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν την Τρίτη το φράγμα του ενός εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Κορωνοϊός: Ασθενής αποχαιρέτησε γυναίκα και παιδιά με σημείωμα στο κινητό

Οι ΗΠΑ είναι, ήδη από τα τέλη Μαρτίου, η χώρα που μετρά τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό. Είχαν φτάσει τα 500.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες, στις 10 Απριλίου, ενώ έχει επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, με περισσότερους από 57.200 θανάτους να συνδέονται με την ασθένεια.

Στο επίκεντρο της αμερικανικής επιδημίας βρίσκεται η Νέα Υόρκη, καθώς καταγράφει μόνη της σχεδόν το ένα τρίτο των δηλωμένων κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο.

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, η δεύτερη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Ισπανία με περισσότερους από 210.000 ασθενείς με κορωνοϊό, και ακολουθούν η Ιταλία και η Γαλλία.

Χρήση μάσκας: Σε ποιες χώρες είναι υποχρεωτική και σε ποιες προαιρετική

Η Ευρώπη είχε σήμερα συνολικά περισσότερο από 1,4 εκατομμύριο κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αιτιολογούν τον μεγάλο αριθμό των μολύνσεων που έχουν ανιχνευθεί από μια πολιτική ελέγχου που έχει διευρυνθεί πολύ, με περισσότερα από 5,6 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ να έχουν διενεργηθεί, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Γαλλία: Επιστροφή στα θρανία στις 11 Μαΐου - Ποια καταστήματα ανοίγουν

Η Αμερική διενήργησε «υπερδιπλάσια διαγνωστικά τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Δευτέρας. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στις περιοχές της Νέας Υόρκης, της Νέας Ορλεάνης, του Ντιτρόιτ, της Βοστώνης και του Χιούστον μειώνεται και βλέπουμε πολύ λίγα (μέρη) όπου θα παρατηρήσουμε μια νέα εστία» της νόσου, είπε με ικανοποίηση.

Κορωνοϊός: Κορυφαία γιατρός στη Νέα Υόρκη έδωσε τέλος στη ζωή της

Εάν οι ΗΠΑ είναι πράγματι η χώρα που έχει διενεργήσει τα περισσότερα τεστ σε απόλυτη τιμή, αναλογικά με τον πληθυσμό της, περισσότερες από δεκαπέντε χώρες έχουν καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά τον έλεγχο, κυρίως η Ισλανδία, απόλυτος πρωταθλητής, αλλά και η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο, σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World in Data, που συγκεντρώνει δεδομένα από όλο τον κόσμο.

Η Κίνα, απ΄όπου άρχισε η επιδημία τον Δεκέμβριο και η πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο, απαριθμεί επίσημα περίπου 83.000 κρούσματα Covid-19, αλλά ο αριθμός αυτός είναι σύμφωνα με πολλούς υποτιμημένος σε μεγάλο βαθμό και η Ουάσινγκτον κατηγορεί ανοικτά το Πεκίνο ότι ψεύδεται όσον αφορά τον απολογισμό του.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top