Χρήση μάσκας: Σε ποιες χώρες είναι υποχρεωτική και σε ποιες προαιρετική

Η κυβέρνηση της Σκωτίας η πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο που τη συστήνει

H υποχρεωτική χρήση μασκών στα ΜΜΜ της Γερμανίας

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έγινε η πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο που συστήνει στους πολίτες να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται σε κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως σε καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς. Ωστόσο, η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική. 

Μάσκα: Υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους και τα ΜΜΜ

«Το να φοράμε κάτι που καλύπτει τη μύτη και το στόμα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού σε άλλους» ανέφερε η επίσημη εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Nicola Sturgeon.

Η ίδια ανάφερε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μαντήλι ή ένα πανί κι όχι απαραίτητα χειρουργική μάσκα όπως αυτές που φορούν οι γιατροί και κυρίως η χρήση του θα ωφελούσε σε μέρη όπου η φυσική απόσταση δεν είναι εφικτή. 

Μάσκες μιας χρήσης κατά του κορωνοϊού made in Greece, στο star.gr

Η Downing Street, πάντως, λέει ότι οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζουν τα επιστημονικά στοιχεία για να δουν αν θα προχωρήσουν σε παρόμοιες συστάσεις. Ωστόσο, ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης Τζόνσον είναι να μην προκαλέσει μια τέτοια σύσταση, έλλειψη μασκών στο υγειονομικό προσωπικό.

Ποιες χώρες έχουν επιβάλλει τη χρήση μάσκας υποχρεωτικά

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες της Γερμανίας, καθώς και στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία στην Αυστρία.

Οι κάτοικοι της Λομβαρδίας στην Ιταλία πρέπει να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους όταν βρίσκονται έξω, ενώ η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει μάσκες στους πολίτες.

Οι επιβάτες των ΜΜΜ στον Καναδά πρέπει να καλύπτουν το πρόσωπό τους, ενώ στις ΗΠΑ συνιστάται να καλύπτεται η μύτη και  το στόμα, σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Στην Ουχάν υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σχεδόν παντού, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ πολλές ασιατικές χώρες που επέβαλαν τη χρήση μάσκας από νωρίς, όπως η Ταϋλάνδη, το Χονγκ Κονγκ, νότια Κορέα -αλλά και η Τσεχία για κάποιο διάστημα-, είχαν λιγότερα κρούσματα και λιγότερο σοβαρά κρούσματα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και τα ΜΜΜ είναι και στην Ελλάδα, από τις 4 Μαΐου με την άρση των περιοριστικών μέτρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top