Γαλλία: Επιστροφή στα θρανία στις 11 Μαΐου - Ποια καταστήματα ανοίγουν

Τι ανακοίνωσε ο Γάλλος Πρωθυπουργός

Στις 11 Μαΐου αρχίζει η άρση των περιοριστικών μέτρων στη Γαλλία, ενώ στο τέλος του ίδιου μήνα αναμένεται να γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα λόγω κορωνοϊού, όπως εξήγγειλε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ.

Ευρώπη: Υπό ποιες προϋποθέσεις ανοίγουν ξανά τα σχολεία

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Μαρία Δεναξά από το Παρίσι, ο Γάλλος πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του υπογραμμίζοντας πως ποτέ στην ιστορία της χώρας, η Γαλλία δεν είχε βιώσει μια τέτοια κατάσταση και τόνισε πως δεν μπορεί να διαρκέσει παντοτινά.

«Αν διαρκέσει πολύ καιρό, θα μπορούσε να αποφέρει καταστροφικές συνέπειες. Mία παράταση της καραντίνας θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία μας», ανέφερε και επεσήμανε ότι οι Γάλλοι πολίτες θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τον ιό.

 

Γαλλία: Σχέδιο για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από 11 Μαΐου

«Θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ανάμεσα μας. Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα εξαφανιστεί μόνος του. Αυτό μπορεί να συμβεί σύμφωνα με τους επιδημιολόγους ή η επιστημονική έρευνα θα επιτρέψει να βρούμε μια θεραπεία ή ένα εμβόλιο», υπογράμμισε και ανακοίνωσε τρείς βασικούς άξονες στους οποίους βασίζεται η στρατηγική της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων: την προστασία, τον έλεγχο και την απομόνωση.

Ανοίγουν τα σχολεία στις 11 Μαϊου

Στη συνέχεια  της ανακοίνωσής του προς τον λαό της Γαλλίας αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των σχολείων από τις 11 Μαΐου.

Σε κάθε τάξη ο αριθμός των μαθητών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 15, ενώ η παρουσία τους δε θα είναι υποχρεωτική και δίνεται η δυνατότητα της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως.

Κορωνοϊός: Τέλος η καραντίνα στην Πορτογαλία από 3 Μαΐου

Τα παιδιά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά δε θα φοράνε μάσκες.

Ποια καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν

Σύμφωνα με τον Εντουάρ Φιλίπ τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν από τις 11 Μαΐου, όχι όμως καφέ, εστιατόρια, μπαρ, σινεμά, μουσεία, θέατρα και οι χώροι διασκέδασης που θα παραμείνουν κλειστά.

Η πρόσβαση στις παραλίες για τους Γάλλους δε θα είναι δυνατή μέχρι την 1η Ιουνίου, ενώ φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου συμμετέχουν περισσότερα από 5.000 άτομα, θα μπορούν να διεξαχθούν από τον Σεπτέμβριο.

Οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες θα είναι περιορισμένες και υπό αυστηρές προϋποθέσεις για την αποφυγή εξάπλωσης της επιδημίας σε άλλα διαμερίσματα που δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top