Κορωνοϊός: Τέλος η καραντίνα στην Πορτογαλία από 3 Μαΐου

Βρισκόταν σε lockdown από τις 18 Μαρτίου

Δείτε στο βίντεο του Reuters την κατάσταση που επικρατεί στη Λισαβώνα μετά το lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μία μία οι ευρωπαϊκές πόλεις βγαίνουν από την καραντίνα και ανακοινώνουν άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Στην Πορτογαλία η καραντίνα λαμβάνει τέλος στις 3 Μαΐου. 

Γερμανία: Επιδείνωση της επιδημίας κορωνοϊού μετά τη χαλάρωση των μέτρων

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του οποίου έκλεισαν οι περισσότερες μη απαραίτητες υπηρεσίες τον περασμένο μήνα για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, θα αρθεί από τις 3 Μαΐου αλλά το άνοιγμα της οικονομίας θα γίνει με αργούς ρυθμούς και θα είναι μια σταδιακή διαδικασία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας.

Κορωνοϊός: Ετοιμάζεται για χαλάρωση των μέτρων η Βρετανία

«Αυτό που έχει σημασία σε αυτή τη νέα φάση είναι οι Πορτογάλοι να γνωρίζουν πως ο περιορισμός παραμένει σημαντικός, άρα πρέπει να κάνουμε μικρά βήματα και να αξιολογούμε διαρκώς την κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας τη λήξη την ερχόμενη Κυριακή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στις 18 Μαρτίου.

Μέχρι σήμερα η Πορτογαλία έχει καταγράψει 24.322 κρούσματα κορωνοϊού και έχει μετρήσει 948 θανάτους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top