Γαλλία: Σχέδιο για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από 11 Μαΐου

Αποκλείεται η άμεση επαναλειτουργία εστιατορίων, καφέ και μπαρ

Δείτε στο βίντεο του Reuters την κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία μετά το lockdown λόγω κορωνοϊού.

Η Γαλλία σχεδιάζει να επιτρέψει την λειτουργία των καταστημάτων μετά τον τερματισμό του lockdown στις 11 Μαΐου, αν και κάποιοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ορισμένες περιοχές για να προληφθεί η αναζωπύρωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Γαλλία: Μόνο το 26% απέκτησε ανοσία στον κορωνοϊό σε εστία της επιδημίας

Η γαλλική κυβέρνηση αποκλείει επαναλειτουργία εστιατορίων, καφέ και μπαρ αμέσως μετά τον τερματισμό του lockdown στις 11 Μαΐου, ενώ ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ σε ορισμένες από τις χειρότερα πληγείσες από την επιδημία περιοχές, ενώ όπως διαμήνυσε, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με βάση πρωτόκολλα που θα εξασφαλίζουν την προστασία των εργαζομένων και των πελατών.

Κορωνοϊός: 9χρονος ήρθε σε επαφή με 172 άτομα και δεν κόλλησε κανέναν!

Εστιατόρια, μπαρ και καφέ θα ανοίξουν προς τα μέσα του Ιουνίου, το νωρίτερο, ενώ αθλητικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις θα παραμείνουν απαγορευμένες τουλάχιστον μέχρι τότε. Ωστόσο, οι άνθρωποι δε θα χρειάζονται πλέον άδεια για να περπατήσουν στους δρόμους ή για να βγουν για τρέξιμο. 

Υπό πίεση η γαλλική κυβέρνηση για την οικονομία

Η γαλλική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για το άνοιγμα της οικονομίας, έχει κάνει πάντως σαφές ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις μεταξύ περιοχών θα παραμείνουν, ώστε να μη διαδοθεί περεταίρω ο κορωνοϊός σε περιοχές της χώρας που είχαν μικρότερη έκθεση. 

Γαλλία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Πρόληψη δεύτερου κύματος

Ο επικεφαλής της υγειονομικής αρχής για την διαχείριση της επιδημίας δήλωσε, ωστόσο, ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι η άρση του lockdown θα εξαρτηθεί από την σημαντική μείωση του αριθμού των ασθενών και των νοσηλευόμενων σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η γαλλική κυβέρνηση προσανατολίζεται επίσης σε μέτρα περιορισμού των κινήσεων των ηλικιωμένων και έχει κάνει σαφές ότι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων «η ζωή δε θα είναι όπως πριν», ενώ έχει διαμηνύσει στις επιχειρήσεις να ενθαρρύνουν την εξ αποστάσεως εργασία, όπου είναι δυνατόν, ώστε να 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top