Γαλλία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Κατά 32% αυξήθηκαν τα περιστατικά εν μέσω καραντίνας

Στη Γαλλία οι αναφορές για ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκαν πάνω από 30% τις μέρες της καραντίνας εξαιτίας της κοινωνικής απομόνωσης λόγω κορωνοϊού. Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει πολλά περιστατικά κακοποίησης γυναικών, όπως μιας 30χρονης μητέρας που αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της γιατί δεν άντεχε τα βασανιστήρια του άνδρα της.

Covid-19: Εγκαταλείπουν τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία

Σύμφωνα με τη Μαρία Δεναξά από το Παρίσι, η Λίζα είναι μία από αυτές τις γυναίκες που υπέστη βία εν μέσω καραντίνας και επισκέφτηκε τη στέγη κακοποιημένων γυναικών. Εν μέσω καραντίνας  εγκατέλειψε μαζί με το μικρό παιδί της τον βίαιο σύζυγο της γιατί δεν άντεχε το μαρτύριο των καθημερινών άγριων ξυλοδαρμών.

Κορωνοϊός: Ποιες χώρες βγαίνουν σταδιακά από την καραντίνα

«Συνήθως μέσα στην ημέρα είναι στη δουλειά. Η καραντίνα με το γεγονός ότι ζούμε σε ένα μικρό διαμέρισμα με την παραμικρή παρατήρηση, με το παραμικρό βλέμμα τον έκαναν να εκρήγνυται» δήλωσε η Λίζα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

«Προσπαθούσα να απομονωθώ με τη μικρή μέσα στο υπνοδωμάτιο, να μην του μεταδίδω το άγχος μου, να μην ακούει τους γονείς του να μαλώνουν κάθε μέρα. Δεν είχε ανάγκη να βλέπει να δέρνουν τη μητέρα της», πρόσθεσε.  

Αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας κατά 32% 

Στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της καραντίνας αυξήθηκαν οι καταγγελίες για βία στο σπίτι κατά 32%, ενώ στο Παρίσι κατά 36%. Τραγικές φιγούρες εκτός από τις γυναίκες και τα παιδιά.

Γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης αναφερόμενος στην ενδοοικογενειακή βία, συγκλόνισε όταν μίλησε στο τηλεοπτικό κοινό για την κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα του όταν ήταν μικρός.

ΕΛ.ΑΣ: Οδηγίες για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

«Χτυπούσαν πολλές φορές το σπίτι όταν άκουγαν τα ουρλιαχτά και τις φωνές. Όταν ο μπαμπάς μου έδερνε τη μαμά μου ή όταν με έδερνε. Χρειάζεται δράση. Όταν έχουμε έναν γείτονα και υπάρχει αμφιβολία  απαιτείται παρέμβαση κι αυτό είναι πραγματικά σημαντικό», είπε ο παρουσιαστή για την εμπειρία του.

Έχει νοσήσει σχεδόν το 60% του πληθυσμού

Την ώρα που η ενδοοικογενειακή βία έχει ανοσία στoν κορωνοϊό, δε συμβαίνει το ίδιο με τους Γάλλους, καθώς λιγότερο από το 60% του πληθυσμού έχει νοσήσει, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παστέρ.

Μάλιστα, θεωρείται αναπόφευκτο ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας στην περίπτωση ολικής άρσης των περιοριστικών μέτρων μετά τις 11 Μαΐου.

Οι γαλλικές αρχές πάντως ετοιμάζονται να μοιράσουν στους πολίτες υφασμάτινες μάσκες  πολλαπλών χρήσεων με υψηλό επίπεδο φιλτραρίσματος του αέρα. Χθες ανακοινώθηκε πως οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, ξεπέρασαν τους 20.000.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top