Κορωνοϊός: Ποιες χώρες βγαίνουν σταδιακά από την καραντίνα

Η Γερμανία θα επιτρέψει σήμερα να ανοίξουν τα περισσότερα μικρά καταστήματα

Δείτε το βίντεο του πανεπιστημίου Johns Hopkins για το πώς εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στην Ευρώπη

Σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό προχωρούν πολλές χώρες, στις οποίες τα μέτρα, που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, έχουν δείξει ότι αποδίδουν.

Πολλές χώρες στην Ευρώπη – ανάμεσά τους η Γαλλία (με σχεδόν 20.000 νεκρούς), η Ισπανία (σχεδόν 20.500 νεκρούς) και η Ιταλία (περισσότεροι από 23.600 νεκροί) – καταγράφουν μειωμένο αριθμό νέων κρουσμάτων και θανάτων, έπειτα από πολλές εβδομάδες που σημείωναν άνοδο, και οι κυβερνήσεις τους εξετάζουν να προχωρήσουν προς τη σταδιακή άρση των περιορισμών μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αποφασίζει χαλάρωση των μέτρων ο Μητσοτάκης

Η Γερμανία θα επιτρέψει σήμερα να ανοίξουν και πάλι τα περισσότερα καταστήματα επιφάνειας μικρότερης των 800 τετραγωνικών μέτρων.

Με περισσότερα από 135.000 κρούσματα και περίπου 4.000 θανάτους η επιδημία στη Γερμανία «είναι υπό έλεγχο και διαχειρίσιμη», εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει αν επιστρέφει κάθε χρόνο;

Στη Νορβηγία, όπου οι αρχές εκτιμούν ότι «έχουν θέσει τον ιό υπό έλεγχο», οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν σήμερα και θα αρθεί η απαγόρευση διαμονής σε δευτερεύουσα κατοικία

Στην Ιταλία τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης θα ληφθούν μετά τις 3 Μαΐου, σύμφωνα με τις αρχές. Οι επιχειρήσεις μπορούν να ανοίξουν σιγά-σιγά, αν και όχι με όλο το εργατικό τους δυναμικό και λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα πρόληψης.

Bίντεο 3 λεπτών: Πώς εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στην Ευρώπη

Η Γαλλία θα εξετάσει τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από τις 11 Μαΐου και μετά.

Στην Ισπανία τα παιδιά από τις 27 Απριλίου θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, για πρώτη φορά μετά τις 14 Μαρτίου. Παράλληλα, το αυτοσχέδιο νεκροτομείο που είχε στηθεί σε παγοδρόμιο της Μαδρίτη, σύμβολο της εκατόμβης νεκρών λόγω της covid-19, θα κλείσει την Τετάρτη.

ΗΠΑ: Οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 40.000!

Στο Ισραήλ η κυβέρνηση ενέκρινε τη χαλάρωση κάποιων περιορισμών από χθες στο πλαίσιο ενός «υπεύθυνου και σταδιακού» πλαισίου.

Αντίθετα στη Βρετανία, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 16.000 θάνατοι, η καραντίνα – που τέθηκε σε ισχύ στις 23 Μαρτίου – παρατάθηκε για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες την Πέμπτη, με την κυβέρνηση να μην είναι ακόμη έτοιμη να άρει τα περιοριστικά μέτρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top