Αποφασίζει χαλάρωση των μέτρων ο Μητσοτάκης

Στο τραπέζι η 4η Μαΐου – Ποια καταστήματα θα ανοίξουν

Κρίσιμη σύσκεψη για τις αποφάσεις σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω κορωνοϊού, θα έχει σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η υπεύθυνη στάση, που έδειξε η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη κόπωση, που υπάρχει λόγω των μέτρων απαγόρευσης, φέρνουν την πρώτη άρση των μέτρων πολύ κοντά.

Προ των πυλών η πρώτη άρση των μέτρων – Οι 4 ημερομηνίες-κλειδιά

Το Πάσχα του Μητσοτάκη στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο να γίνει το πρώτο «άνοιγμα» στις 4 Μαΐου, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας ή τις αρχές της μεθεπόμενης, καθώς στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά πως υπάρχει και ο «σκόπελος» της Πρωτομαγιάς.

Η χαλάρωση θα αφορά  μικρά εμπορικά καταστήματα, όπως ρουχισμού και υποδημάτων, και επίσης τα κουρεία και τα κομμωτήρια.

Φυσικά, όλα με αυστηρά πρωτόκολλα και με τήρηση αποστάσεων.

Νέοι δικαιούχοι για το επίδομα των 800 ευρώ – Ποια επαγγέλματα εντάσσονται

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να ανοίξουν και τα καφέ και τα εστιατόρια, αλλά πιθανόν μόνο όσα έχουν εξωτερικό χώρο.

Όσον αφορά την άρση στους περιορισμούς στην κυκλοφορία, δεν αναμένεται να γίνει για όλους. Η άρση των περιορισμών θα γίνει αρχικά για τις παραγωγικές ομάδες και θα αφορά τις μετακινήσεις εντός του νομού όπου ζουν και εργάζονται. Οι ευάλωτες ομάδες θα προστατευτούν και θα είναι οι τελευταίες που θα βγουν τελευταίες από την καραντίνα.

Ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα; Οι εισηγήσεις στην Κεραμέως

Όσον αφορά τα σχολεία, αυτή τη στιγμή εξετάζεται το σενάριο να ανοίξουν προς τα μέσα Μαΐου, αλλά σε πρώτη φάση μόνο η Γ’ Λυκείου. Οι αποφάσεις, όμως, θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top