Θρίλερ με την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν: Πέθανε τελικά ή όχι;

Ποια είναι η αδερφή του που «φλερτάρει» με τον «θρόνο»

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η υπόθεση της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς η μια πληροφορία διαδέχεται την άλλη, δημιουργώντας «σύγχυση» για το τι ισχύει και τι όχι.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και δορυφορικές φωτογραφίες, ένα ειδικό τρένο που πιθανότατα ανήκει στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας βρισκόταν αυτήν την εβδομάδα σε μια παραθαλάσσια πόλη. 

Κιμ Γιονγκ Ουν: Είναι σε κώμα; Τι υποστηρίζουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ

Εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για το πού βρίσκεται ο Κιμ και αν ασθενεί βαρέως ή όχι, η ομάδα 38 North, ανέφερε ότι το τρένο θεάθηκε στον σταθμό του θερέτρου Ουονσόν, στο διάστημα 21-23 Απριλίου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση του θέματος μετέδωσε ότι η Κίνα έχει στείλει μια ομάδα γιατρών στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με δύο από τις πηγές αυτές, μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Τμήματος Διεθνούς Διασύνδεσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας αναχώρησε από το Πεκίνο για τη Βόρεια Κορέα την Πέμπτη. Οι πηγές ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επειδή το θέμα αυτό είναι «ευαίσθητο».

Μυστήριο με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν - Τα σενάρια της διαδοχής του

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Κιμ «εξαφανίζεται»

Ο Κιμ, που πιστεύεται ότι είναι 36 ετών, έχει «εξαφανιστεί» από τις ειδήσεις των κρατικών μέσων ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας και στο παρελθόν.

Το 2014 δεν υπήρχε καμία πληροφορία για αυτόν επί έναν μήνα και αργότερα η τηλεόραση τον έδειξε να περπατάει κρατώντας μπαστούνι. Οι εικασίες για την υγεία του πυροδοτούνται από το γεγονός ότι είναι μανιώδης καπνιστής, έχει παχύνει αφότου ανέλαβε την εξουσία και έχει οικογενειακό ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Θρίλερ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Δίνει μάχη για τη ζωή του;

Ποια είναι η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν που «φλερτάρει» με τη θέση του νέου ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Η διατήρηση του καθεστώτος της δυναστείας των Κιμ είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί με την αδερφή του να φαντάζει το μεγάλο φαβορί για τον «θρόνο».

Η Kim Yo-Jong έχει ανατραφεί για να αναλάβει πολιτικά καθήκοντα, ωστόσο ακόμη δεν έχουν προχωρήσει οι διεργασίες για να αναδειχθεί ως πρώτη γυναίκα ηγέτιδα του καθεστώτος.

Για να διαδεχθεί τον αδερφό της Kim Jong-un θα πρέπει να δώσει την έγκρισή του το ανδροκρατούμενο σύστημα της Βορείου Κορέας, η οποία έχει συνηθίσει την ηγετική πατριαρχία.

Για πολλούς αναλυτές, το πιο πιθανό είναι να συγκυβερνήσει μαζί με τον θείο του Kim Jong-un, Kim Pyong-il, ο οποίος ή θα αναλάβει χρέη συγκυβερνήτη, ή θα είναι κατ' ουσίαν ο πολιτικός της μέντορας-καθοδηγητής.

Σε κάθε περίπτωση, αν αναλάβει η Kim Yo-jong θα «ελέγχεται» από μια «κολεκτίβα» εγκεκριμένη από την οικογένεια, και με μέλη της «αυλής».

Μέχρι σήμερα είναι η πιο στενή σύμβουλος του αδερφού της. Ήταν άλλωστε παρούσα κατά την ιστορική συνάντηση του Κιμ με τον Τραμπ, ενώ εκπροσώπησε την αποστολή της Βορείου Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 οι οποίοι έλαβαν χώρα στη Νότια Κορέα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top