Κορωνοϊός: Ο Τραμπ αναστέλλει τη μετανάστευση στις ΗΠΑ

1.433 θάνατοι σε 24 ώρες στη χώρα

Ο Τραμπ «ανοίγει» τις ΗΠΑ παρά το σοκ με τους 4.491 θάνατους- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου Star

Επικαλούμενος την πανδημία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε μέσω Twitter το βράδυ της Δευτέρας ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα «ανασταλεί προσωρινά» η μετανάστευση προς τις ΗΠΑ, για να «προστατευθούν οι θέσεις εργασίας» στη χώρα του.

Τραμπ: Οι πασχαλινές ευχές στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Εξαιτίας «της επίθεσης του αόρατου εχθρού και της ανάγκης να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των σπουδαίων Αμερικανών πολιτών μας, θα υπογράψω εκτελεστικό διάταγμα για την προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

 

 

Τραμπ: «Ανοίγει» τις ΗΠΑ παρά το σοκ με τους 4.491 θάνατους

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για το μέτρο ή για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή. 
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον Ιανουάριο έχει επιβάλλει περιορισμούς στην είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από την Κίνα, προτού απαγορεύσει τα ταξίδια από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα μέσα Μαρτίου, όταν πια η Ευρώπη βρισκόταν στο επίκεντρο της πανδημίας. 

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του φέτος, θέτει στο επίκεντρο της τρέχουσας προεκλογικής του εκστρατείας, όπως και της προηγούμενης, το ζήτημα του περιορισμού της μετανάστευσης. Την ίδια ώρα, δείχνει να ανυπομονεί για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Ενεθάρρυνε τις διαδηλώσεις αγανακτισμένων πολιτών εναντίον των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στις περισσότερες πολιτείες και κατέστησε σαφές πως θα ενέκρινε την άρση των περιορισμών, τουλάχιστον σε κάποιες από αυτές.

1.433 θάνατοι σε 24 ώρες στις ΗΠΑ  

Εν τω μεταξύ, υψηλός παραμένει ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ, αν και είναι αισθητά χαμηλότερος από προηγούμενες μέρες. Χθες Δευτέρα, καταγράφηκαν 1.433 νέοι θάνατοι ασθενών μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Συνολικά, οι ΗΠΑ θρηνούν 42.094 νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού. Μακράν, τα περισσότερα θύματα της Covid-19.
Στη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη εξάλλου καταγράφονται πλέον πάνω από 784.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Περίπου 72.000 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Η Νέα Υόρκη αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, όμως αυξάνονται οι ενδείξεις πως η πολιτεία αυτή έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα. Σε αυτήν διαπιστώθηκαν 478 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Άντριου Κουόμο, απολογισμός που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων δύο εβδομάδων.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top