Τραμπ: Οι πασχαλινές ευχές στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ευχές από τον αριχεπίσκοπο Αλβανίας, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να εκφράσει τις πασχαλινές ευχές του προς όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς που γιορτάζουν σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος το βράδυ της Κυριακής, «ο Πρόεδρος εξέφρασε τις ευχές και τις προσευχές του για ένα ευλογημένο Πάσχα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, προς τον Παναγιώτατο και σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που γιορτάζουν σε όλο τον κόσμο».

«Πολεμικός» Τραμπ: Εάν ευθύνεται η Κίνα για τον κορωνοϊο, θα έχει συνέπειες

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη φιλανθρωπική στάση που τήρησε η Ορθόδοξη Εκκλησία απέναντι στη πανδημία του κορωνοϊού.

Πάσχα: 260 εκατ. Χριστιανοί Ορθόδοξοι γιόρτασαν μέσω live streaming

Ευχές από τον αριχεπίσκοπο Αλβανίας, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την υπ. Παιδείας

Τις εγκάρδιες ευχές τους για την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου εξέφρασαν προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Εξ άλλου, μετά τον Τούρκο Προέδρο Ταγίπ Εντογάν, ο οποίος πρώτος επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να εκφράσει προσωπικά τις θερμές ευχές του προς το Πατριαρχείο, τις μητροπόλεις και τις κοινότητες της ομογένειας της Πόλης για την εορτή του Πάσχα, και άλλοι Τούρκοι πολιτικοί και ηγετικά στελέχη της τουρκικής αυτοδιοίκησης, ακολούθησαν το παράδειγμά του.

Συγκεκριμένα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου, ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο πρόεδρος του νεοσυσταθέντος κόμματος DEVA, πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου, Αλί Μπαμπατζάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top