«Πολεμικός» Τραμπ: Εάν ευθύνεται η Κίνα για τον κορωνοϊο, θα έχει συνέπειες

Ακόμη 1.891 νεκροί στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ

Ευθεία προειδοποίηση προς την Κίνα, πως ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες, εάν αν η Ουάσιγκτον συμπεράνει ότι είναι εσκεμμένα υπεύθυνη για την εξάπλωση του κορωνοϊού, απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η πανδημία «θα μπορούσε να είχε σταματήσει στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε, αλλά αυτό δεν έγινε. Και τώρα, όλος ο κόσμος υποφέρει εξαιτίας αυτού», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχωρεί καθημερινά στον Λευκό Οίκο για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός-Ευρώπη: Περισσότεροι από 100.000 οι νεκροί

«Ήταν ένα λάθος που ξέφυγε από κάθε έλεγχο ή μήπως άρχισε εσκεμμένα;» διερωτήθηκε ο Τραμπ. «Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο. Ό,τι κι αν έγινε από τα δύο , πρέπει να μας αφήσουν να πάμε εκεί και να το μάθουμε. Αν ευθυνόταν εν γνώσει της,  τότε σίγουρα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες».

Παράλληλα, αμφισβήτησε για πολλοστή φορά τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Κίνα (4.632 νεκροί επί συνόλου 82.745 κρουσμάτων ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, κατά το κινεζικό υπουργείο Υγείας).

Ακόμη 1.891 νεκροί στις ΗΠΑ

Εξάλλου, αυξάνονται συνεχώς τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Τις τελευταίες 24 ώρες στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 1.891 οι νεκροί στις ΗΠΑ με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει έτσι τα 38.664 στη χώρα.

Συνολικά, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έχει φθάσει τους 732.197.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top