Τραμπ: «Ανοίγει» τις ΗΠΑ παρά το σοκ με τους 4.491 θάνατους

Δημοσκόπηση κόλαφος για Τραμπ-Ξεπέρασαν τους 33.000 οι νεκροί

Δεν έχει προηγούμενο ο θλιβερός απολογισμός του τελευταίου 24ωρου στις ΗΠΑ. 4.491 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και παρά το σοκ με τους 33.000 νεκρούς συνολικά, ο Ντόναλντ Τραμπ σε 13 μέρες «ανοίγει» την Αμερική.

Kορωνοϊός: Φταίει η Κίνα για την πανδημία;

«Oι Αμερικανοί μπορούν να νικήσουν κάθε πρόκληση. Θα οδηγήσουμε μαζί το έθνος μας μπροστά νέα μεγαλεία και δόξες» δήλωσε ο Τραμπ.
Το σχέδιο να ξαναπάρει μπρος η Αμερική ξεκινά την Πρωτομαγιά και περιλαμβάνει τρεις φάσεις. 

  • Η πρώτη προβλέπει τη συνέχιση της «κοινωνικής απόστασης». Τα ταξίδια θα πρέπει να αποφεύγονται.
  • Στη δεύτερη φάση ανοίγουν μπαρ, σχολεία και επιτρέπονται συγκεντρώσεις έως 50 ατόμων.
  • Στην τρίτη όλοι θα πρέπει να ελαχιστοποιούν τον χρόνο τους ανάμεσα σε πλήθη.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει για την οικογένεια Τραμπ. 

ΠΟΥ: 19 μύθοι και αλήθειες για τον κορωνοϊό που κάνουν τον γύρο του κόσμου

ΗΠΑ: Η Ιβάνκα Τραμπ παραβίασε την καραντίνα για να γιορτάσει το Πάσχα στο εξοχικό της

Oι οδηγίες της κυβέρνησης να αποφεύγουμε τα ταξίδια προφανώς δεν απευθύνονται στην κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ και στον ανώτατο σύμβουλο (Λευκού Οίκου) Τζάρεντ Κούσνερ. 

Πήγαν οδικώς από την Ουάσιγκτον στην εξοχική κατοικία των Τραμπ στο Μπεντμίνστερ στο Νιου Τζέρσεϊ να γιορτάσουν το εβραϊκό Πάσχα. 

Δημοσκόπηση κόλαφος για Τραμπ: Άργησε να αντιδράσει, τα χειρότερα έρχονται

Οι ανακοινώσεις έρχονται σε μία στιγμή όπου δόθηκε στη δημοσιότητα δημοσκόπηση-καμπανάκι για τον πρόεδρο, καθώς  καταγράφει ότι τα δύο τρίτα των Αμερικανών εκτιμούν ότι άργησε να λάβει μέτρα για την πανδημία.

Σύμφωνα με το κέντρο έρευνας Pew, το 65% των προσώπων που ερωτήθηκαν επικρίνουν τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην πρώτη της φάση από πλευράς του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος υποβάθμιζε για πολλές εβδομάδες τη βαρύτητα της επιδημίας που άρχισε να εξαπλώνεται στην Κίνα στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2019.

Αν και οι γνώμες γενικά συνάδουν με την πολιτική τοποθέτηση, μικρή πλειοψηφία των αυτοπροσδιοριζόμενων ως μετριοπαθών και φιλελεύθερων υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων, το 53%, συμφωνεί με το 92% των υποστηρικτών των Δημοκρατικών οι οποίοι στηλιτεύουν τη βραδύτητα της αντίδρασης του ενοίκου του Λευκού Οίκου, που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολεμικής.

Σπάνε όλα τα αρνητικά ρεκόρ: 4.491 νεκροί σε ένα 24ωρο στις ΗΠΑ

Κατά τη δημοσκόπηση του Pew Research Center, που διενεργήθηκε από την 7η ως τη 12η Απριλίου σε δείγμα 4.917 προσώπων, η πλειοψηφία (το 52%) των προσώπων που ερωτήθηκαν θεωρεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος εξωραΐζει την κατάσταση στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Μόλις το 39% εκτιμά ότι ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος παρουσιάζει στην κοινή γνώμη την κατάσταση «όπως είναι» στις σχεδόν καθημερινές συνεντεύξεις που παραχωρεί και μεταδίδονται απευθείας τηλεοπτικά.

Οι Αμερικανοί δεν συμφωνούν με τον πρόεδρό τους, που επιδιώκει να «ξαναβάλει μπρος» η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου: το 66% δηλώνει ανήσυχο για την άρση των περιορισμών πολύ πρόωρα, ενώ μόλις το 32% εκτιμά αντιθέτως πως αυτή προχωρά ή θα προχωρήσει πολύ καθυστερημένα.

ΗΠΑ: ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΑΝΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ 

Η Μελάνια είναι εκείνη που κρατά τους τύπους. «Οι ΗΠΑ προσεύχονται για εσάς», είπε στο τηλέφωνο  στην έγκυο  μνηστή του Μπόρις Τζόνσον, Κάρι Σίμοντς. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top