Ένα στα τρία κρούσματα κορωνοϊού μπορεί να βγει αρνητικό στα τεστ

Ανησυχητική έρευνα

Ένα στα τρία τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού μπορεί να βγουν ψευδώς αρνητικά, όμως αναφέρει έκθεση της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal».

Τι συνιστάται για τους ασθενείς με φυματίωση εν μέσω κορωνοϊού

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Κρεγκ Ντέλιγντις στην εφημερίδα, είναι παραπλανητικό για τους ασθενείς που μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό να κάνουν το τεστ και να βγαίνει αρνητικό.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι, αν και το τεστ που έκαναν βγήκε αρνητικό, μπορεί να λειτουργούν ως φορείς και άθελά τους να μεταδώσουν τον Covid-19 και σε άλλους.

Κορωνοϊός: «Είναι πιθανό τα κρούσματα να φτάνουν τα 10 εκατομμύρια»

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υγειονομικών αρχών δηλώνουν στην εφημερίδα «The Wall Street Journal» ότι μέρος του προβλήματος σχετικά με την αξιοπιστία των τεστ είναι πόσο γρήγορα έλαβαν έγκριση από τους αρμόδιους φορείς.

«Τα περισσότερα από αυτά τα τεστ περνούν από μία γρήγορη διαδικασία έγκρισης. Για το λόγο αυτό, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για τον βαθμό αξιοπιστίας τους», επισημαίνει ο επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου του Οχάιο Μπιλ Μίλελ.

Πείραμα σοκ: Δείτε πώς τα μικροσταγονίδια μεταφέρουν τον κορωνοϊό

Η ιατρική κοινότητα, πάντως, ρίχνει το... γάντι στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επισημαίνοντας ότι έχει επιδείξει μία «πρωτοφανή ευελιξία» μέχρι σήμερα αφού έχει ήδη δώσει το πράσινο φως σε 20 τεστ ανίχνευσης του ιού. 

Ο γιατρός Μάικ Λοζάνο της εταιρείας «Envision Healthcare», εκτιμά ότι στη Νέα Υόρκη, το κέντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, «ένα τεστ που βγαίνει αρνητικό δε σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να είναι ασυμπτωματικός».

Κορωνοϊός: 56 οι νεκροί - Τρεις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες

Στις 28 Μαρτίου, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε ένα τεστ που βγαίνει θετικό σε πέντε λεπτά και αρνητικό σε 13 λεπτά. Η μέθοδος αυτή είναι ίσως πιο σημαντική από τα υπόλοιπα τεστ που δίνουν ταχύτερα αποτελέσματα, καθώς τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα αγωνίζονται να ελέγξουν τον αριθμό των ασθενών που νοσούν.

«Ωστόσο, οι έρευνες που έρχονται από την Κίνα δείχνουν ότι τα ψευδώς αρνητικά τεστ είναι περίπου 30%», γράφει ο Χάρλαν Κρουμχολτς από τους «New York Times αν και επικαλείται ειδικούς που πιστεύουν ότι το ποσοστό είναι σαφώς μεγαλύτερο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top