Νέα Υόρκη: Με κορωνοϊό πολλοί υγειονομικοί- Έλληνας γιατρός στην εντατική

Στο Star o διευθυντής γενικής χειρουργικής στο LENOX HILL του Μανχάταν

Τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης εξαιτίας της πανδημίας περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ο διευθυντής γενικής χειρουργικής στο Νοσοκομείο LENOX HILL του Μανχάταν και πρόεδρος του ελληνικού ιατρικού συλλόγου Νέας Υόρκης, κ.Παναγιώτης Μανώλας.

«Η κατάσταση εδώ είναι οριακή. Το νοσοκομείο μέχρι προχθές δεν είχε περιστατικά αλλά επειδή έχουν νοσήσει όλα τα νοσοκομεία του Μανχάταν, σήμερα έχουμε κι εμείς 371 περιστατικά. Όλα τα κρεβάτια εντατικής είναι με ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό. Είναι δύσκολα τα πράγματα» περιγράφει ο ο διευθυντής γενικής χειρουργικής στο Νοσοκομείο LENOX HILL του Μανχάταν.

«Το 15% των ασθενών είναι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Όσο ο κόσμος δεν προσέχει και βγαίνει έξω, θα έχουμε περισσότερα περιστατικά στα νοσοκομεία» τόνισε ο Παναγιώτης Μανώλας και πρόσθεσε ότι νοσούν και Έλληνες γιατροί. Όπως είπε, 11 υγειονομικοί που έχουν τον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι τέσσερις στην εντατική και ένας είναι διασωληνομένος.

«Με έχει συγκλονίσει που οι ασθενείς πεθαίνουν μόνοι τους και που οι έγκυες γεννούν μόνες τους. Δεν επιτρέπεται κανείς. Υπάρχει τρομερή κοινωνική απομόνωση» είπε. 

Τέλος, ο πρόεδρος του ελληνικού ιατρικού συλλόγου Νέας Υόρκης είπε ότι μελέτες έχουν δείξει ότι αν φτερνιστεί κάποιος, τα σταγονίδια φτάνουν μέχρι και 6 μέτρα, ενώ τα χνώτα ενός δρομέα ή κάποιου που κάνει τζόκινγκ μένουν μέχρι και 5 λεπτά στον αέρα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top