Βρετανία: Εντολή Τζόνσον να κλείσουν τα πάντα άμεσα λόγω κορωνοϊού

Σειρά μέτρων στήριξης στις επιχειρήσεις ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

Δείτε στο βίντεο του Reuters πόσο έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός το Λονδίνο, καθώς έχουν ερημώσει τα πάντα και οι πολίτες έχουν μειώσει τις μετακινήσεις τους στην πόλη.

Η βρετανική κυβέρνηση διέταξε σήμερα Παρασκευή το κλείσιμο των παμπ, των εστιατορίων, των κινηματογράφων, των γυμναστηρίων και των θεάτρων, ενισχύοντας τα μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Βρετανία: Έκλεισαν 40 σταθμοί του μετρό- Την Παρασκευή τα σχολεία

«Λέμε στα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείσουν απόψε μόλις κρίνουν ότι μπορούν να το κάνουν και να μην ανοίξουν αύριο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι δίνει την ίδια σύσταση στα νυχτερινά κέντρα, τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα γυμναστήρια και τα κέντρα αναψυχής.

Βρετανία: Μελέτη που προβλέπει 500.000 νεκρούς «ξύπνησε» τον Τζόνσον

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκαν 39 θάνατοι σε ένα 24ωρο από τον κορωνοϊό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στους 177, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν άλλα 714 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 3.893 στο σύνολο.

Σειρά μέτρων στήριξης από την Κυβέρνηση 

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καλύψει το 80% των μισθών, ώστε να προτρέψει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους, αντί να τους απολύουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Μετά την κατακραυγή... ανακοίνωσε μέτρα ο Μπόρις Τζόνσον

Ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, σύμφωνα με τον οποίο τα μέτρα είναι πρωτοφανή στην ιστορία της Βρετανίας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η βοήθεια αυτή είναι ανοικτή προς όλους τους εργοδότες και θα ισχύει για εισοδήματα έως 2.500 στερλινών τον μήνα μέσω ενός ταμείου

Η κυβέρνηση θα παράσχει επίσης βοήθεια ύψους 1 δις. στερλινών για την πληρωμή ενοικίων, ενώ θα αναβληθούν οι πληρωμές ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top