Βέλγιο: Κλειστό ως τις 5 Απριλίου το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο

Απαγορεύονται τα τουριστικά ταξίδια και εισάγονται οι συνοριακοί έλεγχοι

αεροδρόμιο του Βελγίου

Ο αερολιμένας του Charleroi (γνωστός και ως Brussels South), το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο Βέλγιο, θα παραμείνει κλειστό από την ερχόμενη Τρίτη και ως την Κυριακή 5 Απριλίου, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Βέλγιο - Πού καταγράφονται

Δεν αποκλείεται το εν λόγω μέτρο να παραταθεί πέρα ​​από την περίοδο αυτή, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η κατάσταση της εξάπλωσης του COVID-19.

Ο εν λόγω αερολιμένας αποτελεί κόμβο της Ryanair και μεγαλύτερο πόλο για την εκπαίδευση πιλότων και πληρωμάτων.

Από το απόγευμα της Τετάρτης 18/3 έχει ανασταλεί πλήρως η αεροπορική εκπαίδευση στη χώρα, τόσο στον αέρα, όσο και επί του εδάφους, ως επακόλουθο της απαγόρευσης των μη απαραίτητων πτήσεων.

Απαγορεύονται τα τουριστικά ταξίδια στο Βέλγιο και εισάγονται οι συνοριακοί έλεγχοι

Το Βέλγιο ξεκινά ελέγχους για να σταματήσει τα "μη απαραίτητα ταξίδια" από τα χερσαία  του Σύνορα, ανακοίνωσε ο Πήτερ  Ντε Κρεμ Υπουργός Εσωτερικών, Ασφάλειας και Εξωτερικού Εμπορίου του Βελγίου

Όπως  ανακοίνωσε ο Υπουργός «το υπουργικό συμβούλιο της βελγικής κυβέρνησης αποφάσισε σήμερα το απόγευμα να ελέγξει τα μη ουσιώδη εισερχόμενα και εξερχόμενα ταξίδια από και προς το Βέλγιο ως μέτρο για τον κορονοϊό». Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία και οι τοπικές αστυνομικές περιφέρειες είναι υπεύθυνες για την εφαρμογή αυτής της απόφασης, μαζί με την ομοσπονδιακή Επιτροπή Συντονισμού (COFECO), η οποία διευθύνεται από το Κέντρο Κρίσεων.

«Ειδικότερα, απαγορεύονται τα τουριστικά ταξίδια στο Βέλγιο και θα ισχύουν πλέον οι συνοριακοί έλεγχοι", ανέφερε το γραφείο του Υπουργού. Σύμφωνα με τον Ντε Κρέμ, κάθε παράβαση θα τιμωρείται αυστηρά. "Απαγορεύεται επίσης οποιαδήποτε μετακίνηση σε δεύτερα σπίτια στο Βέλγιο (ακτές και Αρδέννες)», αναφέρεται.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top