Γάλλοι αστυνομικοί: «Δώστε μας μάσκες και γάντια αλλιώς εγκαταλείπουμε»

Με ειδικό έγγραφο επιτρέπονται οι μετακινήσεις στη Γαλλία

κορωνοϊός Γαλλία

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση Μακρόν έδωσε η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών της Γαλλίας, λέγοντάς της να εφοδιάσει τους αστυνομικούς με μάσκες και γάντια, ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος τα μέλη της να εγκαταλείψουν τα πόστα τους.

Γαλλία:Πρωτόκολλο θεραπείας με χλωροκίνη-Σε 6 μέρες δεν ήταν φορείς του ιού

Η ένωση Alliance union λέει ότι δίνει στην κυβέρνηση διορία μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να παράσχει επαρκείς μάσκες, γάντια και αντισηπτικά τζελ στους αστυνομικούς της, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν κατά βούληση, και όχι μονάχα υπό τις εντολές των ανωτέρων τους.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουμε θύματα μιας κυβερνητικής αποτυχίας να σχεδιάσει» σωστά, δήλωσε στο Reuters ο Φρεντερίκ Λαγκάς, μέλος της Alliance union. «Θέλουμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας στον μέγιστο βαθμό, όμως πρέπει να μπορούμε να εγγυηθούμε και τη δική μας ασφάλεια».

Ένα δεύτερο συνδικάτο, το CFDT, προέτρεψε τους αστυνομικούς του να αρνηθούν οποιοδήποτε καθήκον τους ανατεθεί, που θα τους φέρνει σε στενή επαφή με το κοινό, λόγω της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού.

Καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη Γαλλία ανέρχεται ήδη σε τουλάχιστον 264 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν άνω των 9.000, περίπου 100.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στη χώρα για να επιβάλουν το μέτρο της καραντίνας, κάτι το πρωτόγνωρο εν καιρώ ειρήνης.

Με ειδικό έγγραφο επιτρέπονται οι μετακινήσεις στη Γαλλία

Βάσει των περιορισμών στη δημόσια ζωή, οι πολίτες θα μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους μονάχα για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στη δουλειά τους, να γυμναστούν ή να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Όποιος κυκλοφορεί έξω θα πρέπει να έχει μαζί του ένα έγγραφο που να δικαιολογεί τη μετακίνησή του, ειδάλλως θα κινδυνεύει με πρόστιμο. Τις τελευταίες 24 ώρες, δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί έλεγχοι έχουν διεξαχθεί και περισσότερες από 400 ποινές έχουν επιβληθεί, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ.

Ο ίδιος υποβάθμισε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι αστυνομικοί, επικαλούμενος ειδικούς του τομέα της δημόσιας υγείας που επιμένουν στη θέση ότι η χρήση μάσκας δεν προστατεύει εκείνους που δεν εμφανίζουν συμπτώματα. «Αυτό ισχύει και για την αστυνομία» είπε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top