Covid-19: Έτσι επιτίθεται και προσβάλλει τα ζωτικά όργανα

Επιστήμονες από την Κίνα εξηγούν για πρώτη φορά πώς «κινείται» ο ιός

Επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να δείξουν και να εξηγήσουν στους πολίτες πώς λειτουργεί ο φονικός ιός που έχει θέσει τον πλανήτη σε συναγερμό. Επί της ουσίας, ο κορωνοϊός κάνει πειρατεία στον ανθρώπινο οργανισμό και αναπαράγεται στα ανθρώπινα όργανα.

Μόνο στο Star- Γαλλία: Eλπίδες για τον κορωνοϊό από την υδροξυχλωροκίνη!

«Ο ιός φαίνεται να επιτίθεται σε δύο τύπους κυττάρων των πνευμόνων: τα κυψελιδικά κύτταρα τα οποία επικαλύπτουν την αναπνευστική οδό με βλέννα και τα πηνιώδη κύτταρα που φιλτράρουν παθογόνους παράγοντες»

Ο κορωνοϊός απλώνει τα δίχτυα του στον ανθρώπινο οργανισμό κάνοντας τον σε πολλές περιπτώσεις ανήμπορο να απαντήσει και να τον εξουδετερώσει. Επιστήμονες από την Κίνα εξηγούν για πρώτη φορά τον τρόπο με τον οποίο ο covid-19 προσβάλει ζωτικά όργανα.

«Ο ιός στοχεύει σε έναν τύπο υποδοχέα που βρίσκεται στα ανθρώπινα κύτταρα, στους πνεύμονες, την καρδιά, τους νεφρούς και το έντερο. Ο κορωνοιός "κάνει πειρατεία" στα κύτταρα έτσι ώστε να αναπαραχθεί. Μελέτες δείχνουν αυτή η μέθοδος "κύτταρο- πειρατείας " που εφαρμόζει ο κορωνοϊός ασκεί πίεση στο κύτταρο ξενιστή».

Ο ιός εισβάλλει στον στόχο του χρησιμοποιώντας πρωτεΐνες που φέρει στο επάνω μέρος του, απελευθερώνει το φορτίο του και ο οργανισμός γίνεται έρμαιο των κινήσεων του.

Πιο ευάλωτοι όσοι έχουν ομάδα αίματος Α

Την ίδια ώρα, επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ουχάν, εφιστούν ιδιαίτερα την προσοχή όσων έχουν ομάδα αίματος Α καθότι εμφανίζονται πιο ευάλωτοι. Σύμφωνα με την έρευνα, εκείνοι που ανήκουν στον τύπο Ο φαίνεται να είναι πιο ανθεκτικοί. 
Η μελέτη βασίζεται στην εξέλιξη της πορείας που είχαν 2000 ασθενείς στη Ουχάν και τη Σεντσέν.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top