Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε η Πορεία των Ζωντανών στο Άουσβιτς

Συνολικά 11 τα κρούσματα στην Πολωνία

Άουσβιτς

Ολοένα και περισσότερες εκδηλώσεις ακυρώνονται καθημερινά παγκοσμίως, λόγω της έξαρσης του κορωνονοϊού παγκοσμίως. Από το γενικό αυτό κλίμα δεν εξαιρέθηκε η «Πορεία των Ζωντανών» στο Άουσβιτς που διοργανώνεται  επί σειρά ετών.

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν οι ευπαθείς ομάδες

Μέχρι στιγμής, τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Πολωνία έχουν φτάσει τα 11.

Ιταλία-Κορωνοϊός: Εξέγερση στις φυλακές για την απαγόρευση επισκέψεων

«Αφού συμβουλευθήκαμε τους αρμόδιους υγειονομικούς οργανισμούς και αξιωματούχους, με βαριά καρδιά αναγκαζόμαστε να ανακοινώσουμε την αναβολή της φετινής Πορείας των Ζωντανών στην Πολωνία», δήλωσε ο Σμούελ Ρόζενμαν, πρόεδρος του οργανισμού που τη διοργανώνει.

Covid-19: Τρίτος νεκρός στη Βρετανία- Τα δύο πρώτα κρούσματα στην Αλβανία

Γιατί γιορτάζεται η Πορεία των Ζωντανών

Η Πορεία των Ζωντανών διοργανώνεται εδώ και 32 χρόνια προς τιμή των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο πρώην ναζιστικό στρατόπεδο Άουσβιτς- Μπίρκεναου.

Κορωνοϊός - Iταλία: Τέλος οι γάμοι και οι κηδείες μέχρι τις 3 Απριλίου

Κάθε χρόνο, επιζώντες του Ολοκαυτώματος καθώς και χιλιάδες νέοι, Εβραίοι και μη, συμμετέχουν στη συγκεκριμέμη πορεία στο Άουσβιτς, το οποίο θεωρείται σύμβολο του Ολοκαυτώματος.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, βασικό τους μέλημα είναι η υγεία των πολλών συμμετεχόντων και των επιζώντων του Ολοκαυτώματος που θα συμμετείχαν. Με δεδομένο ότι πρόκειται για μία διεθνή εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν αντιπροσωπείες από 110 χώρες «Έχουμε ευθύνη να λάβουμε προληπτικά μέτρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top