Covid-19: Τρίτος νεκρός στη Βρετανία- Τα δύο πρώτα κρούσματα στην Αλβανία

Ο Πορτογάλος πρόεδρος μπήκε από μόνος του σε καραντίνα

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο. Οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού, όσο είναι αυτό εφικτό. 

Κορωνοϊός - Iταλία: Τέλος οι γάμοι και οι κηδείες μέχρι τις 3 Απριλίου

Την ίδια ώρα, η Αγγλία μετρά τον τρίτο της νεκρό. Πρόκειται για ασθενή που είχε βρεθεί θετικός στον Covid-19 και τελικά κατέληξε. «Ο ασθενής, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόρειου Μάντσεστερ, ήταν πάνω από 60 ετών και είχε σοβαρές υποκείμενες νόσους. Είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε πληγείσα περιοχή. Είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του» ανέφερε ο αρχίατρος της Αγγλίας, Κρις Γουίτλι.

Ιταλία: Κλείνουν παντού θέατρα, κινηματογράφοι, κλαμπ λόγω κορωνοϊού!

Τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αλβανία        

Οι αρχές της Αλβανίας ανακοίνωσαν ότι επιβεβαίωσαν τα πρώτα δύο κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για συγγενείς, πατέρα και γιο,  ηλικίας 54 και 26 χρόνων, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί πριν από λίγες μέρες τη Φλωρεντία στην Ιταλία και επέστρεψαν οδικώς στην Αλβανία. Παρουσιάστηκαν μόνοι τους στο νοσοκομείο των Τιράνων, όπου νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Οι δύο άνδρες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, διαβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Πριν επιβεβαιωθούν σήμερα τα δύο πρώτα κρούσματα, οι αλβανικές υγειονομικές αρχές είχαν κάνει εξετάσεις σε περίπου 60 ανθρώπους που εκφράζονταν φόβοι πως μπορεί να είχαν προσβληθεί, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικά.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος μπήκε από μόνος του σε καραντίνα        

Ο Πορτογάλος πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα ανακοίνωσ ότι μπαίνει από μόνος του σε καραντίνα προληπτικά, αναστέλλοντας κάθε δημόσια δραστηριότητα στη χώρα και στο εξωτερικό για δύο εβδομάδες.

Αιτιολόγησε την πρωτοφανή αυτή απόφαση εξηγώντας ότι είχε έρθει σε επαφή την περασμένη εβδομάδα με μαθητές ενός σχολείου της βόρειας Πορτογαλίας, το οποίο στη συνέχεια έκλεισε μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος κορωνοϊού. Ωστόσο, ούτε ο μαθητής που νοσηλεύεται ούτε η τάξη του μετείχαν σε αυτή τη συνάντηση, διευκρινίζει ωστόσο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της προεδρίας. 

Ο αρχηγός του κράτους «δεν έχει συμπτώματα» και θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του από το προεδρικό μέγαρο. Ο Ντε Σόουζα θέλει να «δώσει το παράδειγμα» με αυτή την κίνησή του. 

Η Πορτογαλία έχει από το Σάββατο αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της. Η χώρα πέρασε το Σάββατο το όριο των 20 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, έναντι 13 το βράδυ της Παρασκευής.

Γαλλία: Οι αρχές απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις  άνω των 1.000 ατόμων        

Συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων απαγορεύονται στο εξής στη Γαλλία προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν στο τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

«Σε εθνικό επίπεδο, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες θα ξεπερνούν τους 1.000. Οι νομάρχες, τα υπουργεία θα καταρτίσουν έναν κατάλογο εκδηλώσεων που θεωρούνται χρήσιμες για τη ζωή της χώρας: οι διαδηλώσεις θα αποτελέσουν μέρος αυτού, όπως και οι διαγωνισμοί και η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών», είπε. 
Μέχρι σήμερα, οι συγκεντρώσεις άνω των 5.000 ατόμων είχαν απαγορευτεί έως τα μέσα Απριλίου.

Σε «κρίσιμη κατάσταση» ο πρώτος Αιγύπτιος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό

«Κρίσιμη» είναι η κατάσταση του πρώτου Αιγύπτιου που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, ο οποίος είχε επιστρέψει στη χώρα από τη Σερβία, μετά μια τράνζιτ παραμονή στη Γαλλία.

Όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός Τύπος, ο 44χρονος ασθενής εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στις 29 Φεβρουαρίου, με την κατάστασή του να μην βελτιώνεται μέχρι τις 5 Μαρτίου, όπου και τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωναϊό στη μεσογειακή πόλη Μάρσα Ματρούχ, στο βόρειο μέρος της χώρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top