Κορωνοϊός - Iταλία: Τέλος οι γάμοι και οι κηδείες μέχρι τις 3 Απριλίου

366 οι νεκροί στη γειτονική χώρα - 257 μόνο στη Λομβαρδία

Η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά της ραγδαίας και ανεξέλεγκτης μετάδοσης του κορωνοϊού, αποφάσισε ότι οι λειτουργίες θα σταματήσουν σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μέχρι τις 3 Απριλίου, ενώ δε θα τελούνται γάμοι ούτε κηδείες σε εκκλησιαστικούς χώρους.

«Πρόκειται για μια οδυνηρή απόφαση, η οποία όμως ενδείκνυται ως συμβολή στην προστασία της δημόσιας υγείας», τονίζει η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων.

Παράλληλα, εξηγεί ότι ασπάζεται και εφαρμόζει τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης για τον περιορισμό του Covid -19 , διότι η Καθολική Εκκλησία ανησυχεί για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα.
 

Αυξάνεται διαρκώς ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού στην Ιταλία, καθώς ανέρχεται σε 366 από 233 που ήταν χθες, Σάββατο, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

Κορωνοϊός: Ποια σχολεία κλείνουν - Πού αναμένονται απολυμάνσεις

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 αυξήθηκε στις 7.375 από 5.883 που ήταν χθες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σε εθνικό επίπεδο που δίνουν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Κορωνοϊός: Ο πάπας δήλωσε «εγκλωβισμένος» εξαιτίας των μέτρων προστασίας

Η Λομβαρδία στο έλεος του κορωνοϊού

Οι αρχές της Λομβαρδίας έκαναν γνωστό ότι οι νεκροί από τον κορωνοϊό, στην περιοχή τους, είναι πλέον 257. Σε σχέση με χθες, απεβίωσαν άλλοι 113 ασθενείς. 

Ιταλία: Σε καραντίνα όλη η περιφέρεια της Λομβαρδίας και άλλες 12 περιοχές

Στα 273 τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθε σε 273 από 209 που ήταν χθες. 

Περισσότεροι από 23.500 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν υποβληθεί σε εξέταση για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ μέχρι στιγμής μόνο δύο ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top