Κορωνοϊός: Γιατί οι μάσκες δεν προστατεύουν όσους έχουν... μούσια!

Ανάρπαστα τα αντισηπτικά τζελ για γενειάδες στη Βρετανία

Άνδρας με μάσκα

Τα αντισηπτικά τζελ για τα… μούσια έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις πωλήσεις τους στη Βρετανία, μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS) ότι οι μάσκες δεν είναι αποτελεσματικές για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όσους διαθέτουν πλούσια γενειάδα.

Ιταλία: Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια λόγω κορωνοϊού

Μάλιστα, την Τετάρτη η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ένας στους πέντε εργαζόμενους μπορεί να νοσήσει από τον covid-19 στη Μεγάλη Βρετανία κατά την περίοδο έξαρσης του ιού, ενώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ζήτησε από τους υπαλλήλους του να… ξυριστούν προκειμένου έχουν αποτελεσματικότητα οι ιατρικές μάσκες, καθώς ξυρισμένοι θα εφαρμόζουν καλύτερα.

Κορωνοϊός: Ένατο κρούσμα στην Ελλάδα – Είχε ταξιδέψει σε Αίγυπτο και Ισραήλ

Ποιο μούσι είναι κατάλληλο για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα διαφορετικά είδη τριχών μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της ιατρικής μάσκας για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Από πέντε έως επτά μέρες η επώαση του ιού

Έτσι, λοιπόν, αν οι άνδρες θέλουν να προστατευτούν από τον κορωνοϊό καλό θα ήταν να αρκεστούν μόνο στα μουστάκια και να αφήσουν τις γενειάδες και το μουστάκι τύπου… Νταλί ή το αγγλικό στυλ, καθώς οι τρίχες αυτές κρύβονται από τη μάσκα, χωρίς να προκαλούν πρόβλημα.

Κορωνοϊός: Η Γαλλία επιτάσσει τις προστατευτικές μάσκες

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής στη Βρετανία ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται στους 85, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός αυτός ανέρχεται στους 94.225 και οι θάνατοι από τον covid-19 στους 3.214.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top