Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στον Ισημερινό-Aυξάνονται σε Πακιστάν και Λίβανο

Τα τρία νέα κρούσματα έχουν τεθεί σε καραντίνα

Κορωνοϊός

Το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Ισημερινός. Μεγαλώνει την ίδια ώρα ο αριθμός των κρουσμάτων στο Πακιστάν και τον Λίβανο.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα από τον Ισημερινό, που διαμένει στην Ισπανία είναι το πρώτο κρούσμα, δήλωσε η υπουργός Υγείας της χώρας Καταλίνα Αντραμούνιο σε δημοσιογράφους.

Η ασθενής έφθασε στον Ισημερινό στις 14 Φεβρουαρίου με απευθείας πτήση από τη Μαδρίτη χωρίς να έχει εμφανίσει συμπτώματα.
Σύντομα νόσησε και πήγε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με τον Covid-19. 

«Η ασθενής νοσηλεύεται στην εντατική, σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς του κορωνοϊού» είπε η υπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας των προσώπων εκείνων που ήρθαν σε επαφή με την ασθενή.

Λίβανος – Κορωνοϊός

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε επίσης το Σάββατο (29.02.2020) ότι καταγράφηκαν στη χώρα τρία νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 7.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα τρία νέα κρούσματα έχουν τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Βηρυτού και το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι προσβλήθηκαν έχει να κάνει με τις επαφές που είχαν με ήδη νοσούντες στη χώρα.

Πακιστάν – Κορωνοϊός

Το Πακιστάν επιβεβαίωσε άλλα δύο κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους τέσσερις.

Ο υπουργός Υγείας Ζαφάρ Μίρζα είπε ότι οι δύο πρώτοι ασθενείς είναι σε καλή κατάσταση και ο ένας από αυτούς πρόκειται σύντομα να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top