Ιταλός ο πρώτος νεκρός Ευρωπαίος από τον κορωνοϊό

Κλίμα μεγάλης ανησυχίας στη χώρα - Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός Κόντε

Ιταλία κορονοϊός νοσοκομείο

Ιταλός είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που πέθανε ενώ είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Πρόκειται για τον  Αντριάνο Τρεβιζάν, συνταξιούχο οικοδόμο ηλικίας 78 ετών, ο οποίο υπέκυψε στη Βενετία έπειτα από δέκα ημέρες νοσηλείας για ασθένεια άλλη από τον Covid-19, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Μετά τη νοσηλεία του είχε διαγνωσθεί θετικός στον κοροναϊό.

Κορωνοϊός:Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των δύο Ελλήνων από το Diamond Princess

Στη γειτονική χώρα επικρατεί κλίμα μεγάλης ανησυχίας, καθώς έχουν καταγραφεί σε αυτήν 15 ασθενεί το τελευταίο διάστημα, ανεβάζοντας σε 20 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ιταλία, η οποία  έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη. Οι αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους σε ένδεκα πόλεις της βόρειας Ιταλίας.

Χαρακτηριστικό του κλίματος ανησυχίας είναι πολλές εκδηλώσεις για το καρναβάλι ακυρώθηκαν.   

Ιταλία: Ο κορωνοϊός αναβάλλει το καρναβάλι - «Μείνετε στα σπίτια σας»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, θέλησε πάντως να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρας και επισήμανε  ότι εφαρμόζονται «πολύ υψηλού επιπέδου προφυλάξεις».

Ο πρώτος νεκρός στην Ευρώπη από την επιδημία, ήταν ένας κινέζος τουρίστας προερχόμενος από την επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν, ο οποίος  είχε φθάσει στις 23 Ιανουαρίου στη Γαλλία και άφησε την τελευταία του πνοή στις 14 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top